• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Bakan Şimşek'in Batman ziyaretleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapımı devam eden Emekli TOKİ inşaatı ve Kantar Köprüsü ve bağlantı yollarında incelemede bulundu.

 

İlk olarak Emekli TOKİ inşaatına gelen Bakan Şimşek’i Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ile emekliler karşıladı. Kendilerine emekliler için TOKİ yapılmasında emeği geçen Bakan Şimşek ve yetkililere teşekkür eden Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Ekmen, emeklilerin ev sahibi olmalarında TOKİ’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

 

Emekliler için hızlı bir şekilde yapılan konutların kendilerini sevindirdiğini ifade eden Bakan Şimşek, “Bugün artık bu konutların yükseliyor olmasından ve buranın şehirleşmesinden son derece memnunum. İnşallah müteahhitlerimiz hızlı bir şekilde, işlerini en kaliteli bir şekilde standartlara uygun olarak bitirirler. Bu vesileyle Batman yapılan konutlarla neredeyse yeni bir ilçeye sahip olacak. Çevre düzenlemesiyle, okullarıyla, diğer tüm sosyal donatılarıyla eminim burası çok güzel olacak. Bunda emeği geçenlere bizde teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Burada yaptığı incelemenin ardından Şimşek, geçen hafta asfalt dökülerek trafiğe açılan Kantar Köprüsü ve bağlantı yollarında incelemede bulundu.

 

Burada köylüler tarafından karşılanan Şimşek, köprü üzerinde yürüyerek incelemede bulundu. Şimşek, köprünün kısa bir sürede tamamlanmasıyla mutlu olduklarını söyleyerek, civar köylerin yollarının çok daha kısalmasıyla sevindiklerini belirtti.

 

İncelemenin ardından emlak vergisiyle ilgili sorulan soru üzerine cevap veren Şimşek, “Bu konuda tamamlanmış bir çalışma yok. Ama emlak vergisine ilişkin bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Zaman içerisinde o sistemi gözden geçirmek lazım. Şuanda bir çalışma yok ama ilerde bu konuya tekrar bir bakmak gerekiyor. Bir takım sıkıntılar yaşandı, biliyoruz. Bir takım keyfi uygulamalar var. Emlak vergisi belediyeler tarafından toplanan bir vergidir ama bunun matrahını, bunun saptanması birçok şeyi etkiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bununla ilgili bir çalışma yapılabilir. Ama henüz o notada değiliz.” diye konuştu.

 

Burada yaptığı incelemelerin ardından Şimşek, ardından Yeni Fen Lisesi Kampüsünü inceledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir