• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Ergani'de dilencilere baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde cami önleri ve yaya kaldırımlarında vatandaşların dini duygularını istismar ederek para isteyen dilencilere yönelik geniş çaplı baskın yaptı.

 

Baskın sırasında zabıta ekiplerine direnen dilenciler toplanarak ilçe zabıta müdürlüğüne götürüldüler. Zabıtanın gerçekleştirdiği dilenci operasyonu vatandaşlardan destek gördü.

 

Ergani ilçe merkezinde bulunan cami önleri ve işlek caddelere, çevre ilçelerden ve Suriye’den geldikleri belirlenen dilencilerin sayısının artması ve vatandaşların şikâyetleri üzerine, Ergani Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü harekete geçirdi. Halktan gelen tepkileri dikkate alarak operasyon başlatan zabıta ekipleri, ilçe merkezinde işlek merkezlerde halkın insani ve dini duygularını istismar ederek dilenen dilencileri toplamaya başladı. Toplanan dilenciler ve yanlarında dilendirdikleri çoğu bebek, küçük yaşta çocuklarla zabıta müdürlüğü merkezine götürüldü. Burada üzerleri aranarak topladıkları paralara tutanakla el konulan dilenciler daha sonra sağlık kontrolünden geçirilerek kontrollü bir şekilde ilçeden gönderildiler.

 

Gerçekleştirilen baskına ilişkin açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Ali Sargül, “Son dönemde ilçemizde dilenci sayısında oldukça fazla oranda artış oldu. Çoğu Suriyeli olmak üzere, birçoğu da kendilerini Suriyeli gibi göstererek çevre il ve ilçelerden gelen dilenciler, vatandaşlarımızın insani ve dini duygularını sömürerek vatandaşlarımızı rahatsız ediyorlar. Dilencilik yapan bu kişilerin yanlarında bulundurdukları bebeklere özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Birçok vatandaşımız, kucağında özellikle bebek olan dilencilere acıyıp para veriyorlar. Vatandaşlarımız bu duruma itibar etmesinler. Hiçbir bebek saatlerce uyuyamaz. Dilencilerin bu bebeklere uyuşturucu verme gibi durumlarını başka yerlerden duyum aldık. Vatandaşlarımızdan ricamız, özellikle kucağında hareketsiz uyuyan bebek olan dilenci gördüklerinde bizlere haber versinler gereğini yapalım. İlçemizi bu istismarcılardan temizleyene dek çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir