• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
"Üniversiteler kalkınmanın önemli unsurlarıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Batman’a gelerek Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde incelemede bulunup Üniversite Yemekhanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

 

Üniversiteye gelen Bakan Şimşek’e Vali Yılmaz Arslan, Milletvekili Ziver Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Hacı Sarıışık, Emniyet Müdürü Necati Denizci, BATSO Başkanı A.Kadir Demir ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.

 

Şimşek’i Üniversite Kampüsü önünde Üniversite Rektörü Abdusselam Uluçam kapıda karşıladı. Karşılamanın ardından Şimşek ve beraberindekiler Rektörlük makamına geçti. Burada bir konuşma yapan Şimşek, üniversitenin kat ettiği mesafeyi öğrenmek üzere geldiklerini ifade ederek, “Üniversitemiz bölgemiz, Batman ve ülke için çok önemli bir unsur olduğunu hepimiz biliyoruz. Sosyal, ekonomik ve genel anlamda kalkınmanın en önemli unsurlarından bir tanesi üniversitelerdir. Batman Üniversitesi de inşallah Batman’ın gelişmesi açısından önemli bir konum üstlenmiş durumda. Üniversiteyi çok önemsiyoruz. Üniversitenin Batman’a yakışır bir noktaya gelmesi bizim için çok önemli. Batman üniversite ile birlikte kalınacak, büyüyecek ve şuanda biz bunun alt yapısını hazırlıyoruz.” dedi.

 

“Önemli olan üniversitenin mükemmeliyet merkezine dönüşmesidir”
Üniversite için gereken her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirten Şimşek, “Önemli olan buranın bir mükemmeliyet merkezine dönüşmesidir. Burası yavaş yavaş Batman’a yakışı çok güzel bir kampüs olacak. Ilısu Barajı ile birlikte Türkiye’nin en güzel manzarasına sahip üniversitelerden bir tanesi olacak. Kampüsümüz yenileme çalışmalarıyla birlikte tanınmayacak hale gelecektir. İnşallah hep birlikte üniversiteyi çok daha iyi bir yere taşıyacağız. Burası daha çok sanayi ile bütünleşecek.” diye konuştu.

 

“İkinci OSB yapılacak”
Üniversitenin yanında yapmayı planladıkları yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili de bilgi veren Şimşek, “Burada biz bir OSB düşünüyoruz. Burası TPAO’ya tahsisli bir alandır. Enerji Bakanımızla da gerekli görüşmeyi yaptım. Buradan birkaç milyon karenin OSB yapılması üzere tahsisi gündemde. Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşme olumlu geçti. Bunun alt yapısını hazırlamıştık. Batman’ın önümüzdeki 40-50 yıllık sanayi projesinin çok önemli bir parçası olacak. OSB’nin ikincisini biz burada yapacağız. Birkaç milyon karelik bir alanda yapacağız. Bunun için TPAO’dan bu alanı alacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın ardından Şimşek ve beraberindekiler üniversitenin konferans salonuna geçtiler. Öğrenci ve öğretim görevlilerinin katılımı ile Rektör Uluçam, Bakan Şimşek’e üniversite hakkında brifing verdi.

 

Daha sonra Bakan Şimşek, Üniversitenin yemekhanesinin açılışını gerçekleştirdi. Burada açılışın ardından Şimşek, öğrencilerle yemek yedi. Daha sonra Şimşek, yapımı devam eden üniversitenin camisini gezip incelemede bulundu. Şimşek, ardından üniversitenin diğer binalarını da gezerek burada öğrencilerin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir