• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
Yahoo, Google`ın Canını Sıkacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Marissa Mayer sonunda Yahoo`nun Alibaba Group Holding`a yaptığı 9 yıllık yatırımın karşılığını alacak gibi gözüküyor.

Yahoo, ABD tarihinin en büyük halka arzında, Çinli e-ticaret devindeki payının yüzde 40`ına tekabül eden 208 milyon hissesini satacağını açıkladı. Şirket bu satıştan 10 milyar doları aşan gelir bekliyor. Bu rakam, Yahoo`nun nakit stoklarını iki katının da üzerine çıkarak.

Yahoo CEO`su Mayer`ın ayrıca yaklaşık 2 yıldır karda ve satışlarda artış yaratmaya yönelik gösterilen ancak başarısızlıkla sonuçlanan çabaların ardından, sermayenin nasıl kullanılacağı konusunda da karar vermesi gerekiyor. Mayer, bir hisse geri alımı ya da temettü yoluyla hissedarlara nakit sağlayabileceği gibi, satın almalar üzerinden bir genişleme yoluna da odaklanabilir. Yahoo CEO`sunun doğru karar vermesi kritik önem taşıyor, zira satıştan sağlanması beklenen tutar en büyük rakipler Google ve Facebook ile giderek açılan aranın kapatılması adına, Mayer`ın eline daha önce hiç geçmemiş nitelikte bir koz.

BGC Partners`dan Colin Gilles, "Bu satış Mayer`a şirket satın almaları için güç verecek. Eline geçecek nakitle ne yapacağı, Mayers`ın ne kadar etkili bir yönetici olduğunu da belirleyecek" yorumunda bulundu.

Gilles`e göre Yahoo, satışlarda artış sağlanmasına yönelik, AOL gibi şirketleri satın almayı da düşünebilir. Yahoo sözcüleri ise bu yöndeki yorumları reddediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir