• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
DTSO`dan OSB ve Gümrük Müdürlüğüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın ve yönetim kurulu üyeleri, İl Gümrük Müdürü Hanife Bulut ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil`i ziyaret ederek çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 

Gümrük Müdürlüğüne yapılan ziyarette konuşan Hanife Bulut, Diyarbakır`da ihracatın gün geçtikçe arttığını ve durumun il ekonomisi açısından sevindirici olduğunu belirtirken, özellikle gümrükleme alanıyla ilgili çok ciddi sıkıntılarının olduğunu söyledi. 

Fiziksel alt yapı sorunlarının çözümüne yönelik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar`dan destek isteyen Bulut, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde uygun bir alanın gümrükleme bölgesi olarak kullanılmasının elzem olduğunu dile getirdi. 

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ise amaçlarının Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelere verilen hizmet kalitesini arttırmak olduğunu ifade ederek; "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerimizdeki sorumluluğun bilincinde olarak, üyelerimize doğru ve kaliteli hizmeti sunmak için çalışmaktayız. Bu bağlamda gümrük de özellikle ihracat yapan firmalarımız açısından önem teşkil etmektedir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin mevcut problemlerinin çözümü konusunda kurumlararası işbirliğini çok önemsiyoruz ve bu bakımdan da gümrük müdürlüğünün mevcut problemlerinin çözümü aşamasında her türlü desteği vermeye hazırız ve bu kapsamda çalışmalarımızı en kısa zamanda başlatacağız" diye konuştu. 

Sonrasında Organize sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil`i ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri, hem gümrük müdürlüğünün problemleri ve talepleri, hem de organize sanayi bölgesinin mevcut altyapı sıkıntıları ve çözüm yolları hakkında, organize sanayi bölgesi müteşşebis heyeti il"e fikir alış verişinde bulundu. (Hasan Önalan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir