• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Karadavi’den Kaçırılan Kızlar İçin Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOHA - Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Karadavi ve Genel Sekreteri Ali el-Karadaği`nin imzası ile yayımlanan açıklamada, Nijerya`nın Borno eyaletine bağlı Chibok köyünde 200’den fazla kız öğrencinin eğitim gördükleri ortaokuldan kaçırılmasının "toplumun huzurunu bozan, dinen haram sayılan ve yasalara göre suç teşkil eden" bir eylem olduğu belirtildi.

Kız öğrencilerin hala serbest bırakılmamasının üzüntü verici olduğu vurgulanan açıklamada, bazı Müslümanların alemlere rahmet olarak inen ve bu tür eylemleri haram kılan İslam dininin ruhundan uzaklaştığı ifade edildi.

"İslama zarar veren ve Müslümanlara karşı nefreti artıran bu iğrenç suçu kınıyoruz" denilen açıklamada, söz konusu olay, "tüm insanlığa karşı işlenmiş affedilmez suç" olarak nitelendirildi

Faillerin en kısa sürede bulunması ve şiddetle cezalandırılmasını istenen açıklamada, Boko Haram örgütüne de "Kuran ve Sünnet doğrultusunda sahih şeriat kurallarına dönmeleri ve en kısa sürede kız öğrencileri serbest bırakmaları, sivilleri ve özellikle kadınları siyasi hesaplarından uzak tutumaları" çağrısında bulunuldu.

Nijerya’da 14 Nisan’da silahlı kişiler, Borno eyaletinin Chibok kentinde bir ortaokula düzenledikleri baskında kız öğrencileri kaçırmıştı. Kaçırılan kızların sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilirken, yerel yetkililer 129, bazı aileler ise 234 kız öğrencinin kaçırıldığını açıklamıştı. Resmi rakamlara göre, kızlardan 73’ü hala kayıp. Saldırının sorumluluğunu Boko Haram örgütü üstlenmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir