• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır Adliyesi`ne basın iletişim bürosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Adliyesi’nde düzenlenen törene Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hilmi Atabay ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcisi katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı İbrahim Demirtaş, Proje kapsamında ülke genelinde 5 ilde pilot uygulamanın başladığını söyledi. 

İletişimi üst seviyeye çıkarmanın önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Yargıda olan haberlerin doğru ve en hızlı bir şekilde kontrol edildikten sonra medya ile paylaşmaktır." dedi. 

Yargı dilinin resmi olduğuna dikkat çeken Almanya Adalet Bakanlığı`ndan Ulrich Hermanski de, “Yargı dili resmidir, sokaktaki vatandaşımız ve gazeteciler tarafından kolaylıkla anlaşılmayabilir. Basın ofisi ve çalışanları açıklamalarında herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyen yalın bir dil kullanmalıdır" dedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise projenin hedefleri konusunda konuştu. Son zamanlarda en önemli haber konusunun yargısal faaliyetler olduğuna dikkat çeken Solmaz, yargı ile medya organları arasındaki ilişkinin kurumsallaştırılmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti. 

Yapılan konuşmaların ardından Basın İletişim Ofisi törenle açıldı. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir