• DOLAR 32.57
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2436.602
  • ...

MARDİN - Zümrüt Fuarcılık A.Ş’nin organize ettiği “Magrotex 14. Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı” düzenlenen törenle açıldı.

 

 

MovaPark’ta açılan fuarda tarım makinaları, tohum, sulama ekipmanları, gübre, ilaçlama, gıda ve gıda makinaları, bankalar, proje şirketleri, sektör ile ilgili kurum ve kuruluşlar oluşan 125 firma stant açarken 150 bin ziyaretçinin katılması hedefleniyor. Fuar, 11 ile 20.00 saatleri arasında halka açık olacak.

 

 

Fuarın açılışına Tarım Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcıları, , İlçe Kaymakamları, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, merkez ve ilçe belediye başkanı, STK başkanları, oda başkanları, Irak Kürdistan’ından gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Mardin’in ana dili sevgidir

Fuarın açılış töreninde konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Mardin, bir ilki daha yaşamanın mutluluğunu yaşıyor. Ben tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Mardin’in ana dili sevgidir. Mardin sadece tarımsal alanda değil, sanayide de faaliyet gösteriyor. İnşallah el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Suriye’de savaş bittikten sonra Mardin’i büyük fırsatlar bekliyoruz. Bu fuarın kalıcı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

 

Mardin’e pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Tarım Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, “Türkiye, son 10 yılda büyük bir dönüşüm yaşadı. Şuan 150 milyar dolar üzerinde bir ihracat yapıyoruz. Bugün Avrupa’da birinci, Dünya’da tarım alanında 7. sırada yer alıyoruz. Mardin’e 1.1 katrilyon hibe desteği sağladık. Biz, Mardin’e pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Karşılıksız hibe desteği sağlıyoruz ve en çok bu desteği alan il Mardin’dir. Bizler her türlü desteği varız.” dedi.

 

 

Mardin geleceği parlak bir kenttir

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Mardin’in önemli bir kent olduğunu ifade ederek, “Mardin; Ortadoğu’nun gelişmesinde önemli bir rol oynayacak bir kenttir. Bugün Suriye’de bir savaş yaşanıyor. Savaşın sona ermesiyle birlikte Mardin, Suriye’nin inşasında önemli bir rol oynayacaktır. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Mardin geleceği parlak bir kenttir. Burada yapılacak yatırımlar İstanbul’dan daha çok kar getirecektir.” diye konuştu.

 

 

Törene katılarak bir konuşma yapan Irak Kürdistanı Eski Tarım Bakanı Seyda Cemil, “Buraya gelmemin sebebi, ziraat alanında gelişen teknolojiyi Irak Bölgesi’ne götürmektir.” dedi.

 

Açılış töreninde ayrıca Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü de birer konuşma yaptılar.

 

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

30 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan fuarda, GAP İdaresi Başkanlığı, TKDK, DİKA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenleyecek. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)