• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Hacı adayları Kur'an-ı Kerim öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’in merkez Mezitli ilçesinden 2014 yılında Diyanet veya acente organizasyonlarından birine kesin kayıt yaptıran hacı adayları, ibadetlerini bilinçli bir şekilde yapabilmesi için düzenlenen ‘Hacı Mektebi’ kurslarında Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar.

 

“Kabe’de Kur’an Oku” kampanyası ile başlatılan kursların amacının hacı adaylarına Kuran-ı Kerim’i usulüne uygun şekilde öğretmek olduğunu ifade ediliyor. Kursla, Hac görevlerini yerine getireceklerin Kuran-ı Kerim’i Allah’ın evinde en güzel şekilde okumaları hedefleniyor.

 

 “Kabe’de Kur’an Oku” sloganıyla başlatılan Kur’an-ı Kerim eğitimi; Kale Mahallesi Camii, Tece Yeni Camii ve Kuyuluk Köy Hizmetleri Camii olmak üzere üç camide toplam 70 katılımcıya veriliyor.

 

İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, bu uygulamayı duyan diğer vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine ileriki zamanlarda kurs kapasitelerini daha da genişleterek Kur’an-ı Kerim eğitim programının tüm halkı kapsayacak şekilde sürekli hale getireceklerini belirtti.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir