• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
İmam Hatip Öğrencileri: İdamlara Sessiz Kalmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mısır`da cunta yönetimin Müslümanlar hakkında verdikleri idam kararlarını protesto amaçlı yarın Şeyh Said (Dağkapı) meydanında bir program düzenleyecek olan İmam Hatip Lisesi öğrencileri İlke Haber Ajansı (İLKHA) Genel Merkezi`ne ziyarette bulundu. 

Basın açıklaması düzenleyecek olan öğrenciler adına ziyarette bulunan Amine Çalış, Zeynep İrtem ve Rumeysa Erdoğan`ı İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem karşıladı. 

"İdamlara sessiz kalmayacağız"
Mısır`da haklarında idam kararı verilen Müslümanlara destek amaçlı basın açıklaması düzenleyeceklerini belirten tertip komitesi üyesi Amine Çalış, "Müslüman kardeşlerimize destek amaçlı bu etkinliği yapıyoruz. Biz şuan okulumuzda okurken oradaki kardeşlerimiz ise kendi özgürlükleri için zindanda kalıyor ve idamla yargılanıyorlar. Biz de buna sessiz kalmama adına basın açıklaması düzenleyeceğiz. Hakkında idam kararı verilen  bayan öğrencileri temsilen de kefen giyeceğiz. Genelde İslam ümmeti için özelde ise Mısır`daki kardeşlerimiz için dua edeceğiz." dedi. 

İdam kararlarının hukuka uygun olmadığını dile getiren Çalış, 20 dakika gibi bir süre içerisinde verilen kararın ancak eşkıyaların almış olduğu ölüm kararı olarak değerlendirilebileceğini söyledi. 

"Şehide Esma`nın şahadetinin acısı bu kadar taze iken verilen bu idam kararları ile bir kez daha yıkıldık" diyen Çalış, "Esma`nın şahadeti ve son olarak verilen idam kararları Esma gibi binlerce genç kızın uyanışına vesile olur inşallah. Peygamberimiz savaşlarda kadınlara ve çocuklara karışmazken Mısır gibi ilmin merkezi olan bir yerde kardeşlerimize verilen idam kararları hukuksuzluktan başka bir şey değildir." İfadelerini kullandı.

Yaşanan zulümlere karşı tarafların belli edilmesi adına bu programı düzenleyeceklerini belirten Çalış, bir olmak ve zulme ortak bir ses çıkarmak adına yarın Dağkapı Meydanı`nda olacaklarını söyledi. 

"Tüm hanımları Şeyh Said Meydanı`na bekliyoruz"
Mısır`da bir hukuk katliamı işlendiğini söyleyen tertip komitesi üyelerinden Rumeysa Erdoğan ise İmam Hatip öğrencileri olarak Diyarbakır`daki öğrencilerle görüştüklerini ve böyle bir açıklama yapma kararı aldıklarını belirtti. 

Erdoğan, son olarak Şeyh Said Meydanı`nda saat 15.00`de düzenleyecekleri programa tüm hanımları davet etti. 

İLKHA: "Gereken desteği vereceğiz"
Böyle bir programı düzenleyecekleri için öğrencileri tebrik eden İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem ise, öğrencilerin çok güzel bir duyarlılık örneği gösterdiğini söyledi. 

İlke Haber Ajansı olarak yaşanan bu zulümleri duyurmak için gereken çabayı gösterdiklerini ifade eden İrtem, yarın düzenlenecek olan bu program için de gereken basın desteğini vereceklerini belirtti. (Emrullah Araz / Ali Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir