• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Kışlalarda bin 342 şüpheli ölüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yakın zamanda birliklerinde şüpheli olarak hayatını kaybeden Batmanlı 3 asker için Batman Barosu bir basın açıklaması düzenledi.  Basın açıklamasına hayatını kaybeden asker aileleri,  Batman Barosu, Mazlum-Der Batman Şube temsilciliği ve İHD Batman Şubesi katıldı. 

Batman Barosu binasında yapılan açıklamayı Av. Yusuf Tanrıseven yaptı. STK’ların asker ölümleriyle ilgili yaptığı araştırmaları paylaşan Tanrıseven,  “Asker Haklarına ilişkin yapılan çalışma sonucu elde edilen verilerine göre 1991 ve 2011 yılları arasında kışlalarda bin 342 şüpheli ölüm gerçekleşmiştir. Yine bu rapora göre, hak ihlalleri askerde yaygın olarak hakaret, dayak, aşırı fiziksel aktiviteye zorlama, yeterli sağlık hizmeti alamama, tehdit, orantısız cezalar, şahsi işine koşturma, uykusuz bırakma ve devrecilik olarak sıralanmıştır.” İfadelerini kullandı. 

Şüpheli ölümlerin intihar olarak açıklandığına dikkat çeken Tanrıseven, “Kamuoyunun da bildiği üzere yakın zamanda Batmanlı 3 genç askerde şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Ölüm gerekçeleri de intihar olarak açıklandı. Bu şüpheli ölümler konusunda yeterli ve etkili bir soruşturma ve yargılama yapılmaması nedeniyle konuyu gündemimize aldık.” Şeklinde konuştu. 

Basın açıklamasında; hayatını kaybeden Veysi Beğde, Hüseyin Kutluay, Zübeyt Çiftçi, Sinan Tirki ve Mahsum Adlık isimli askerlerin aileleri de mağduriyetlerini dile getirdiler. 

Askerde ölen Sinan Tirki’nin babası Mehmet Nezir Tirki, Antalya merkezde “Şüpheli Ölümler ve Mağdurları” isimli dernek kurduklarını belirtilerek askerde şüpheli olarak hayatını kaybeden askerlerin ailelerinin de bu derneğe başvurmalarını istedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir