• DOLAR 32.527
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2489.117
  • ...
PKK köy muhtarını kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Kılavuz köyü muhtarı Süleyman Belge silahlı 4 PKK’lı tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

Kaçırılan köy muhtarıyla ilgili Mardin’de faaliyet gösteren ‘Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu’ bir açıklama yaptı.

‘Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu’ Başkanı Orhan Kandemir yaptığı yazılı basın açıklamasında Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Kılavuz Köyü muhtarı Süleyman Belge’nin 4 kişi tarafından, çocuklarının gözü önünde evinden alınıp kaçırıldığını ifade etti.

Kandemir, açıklamasının devamında, “Örgüt bu eylemleriyle neyi nereye varacak çözüm süreci dedikleri bumudur. Her gün ya bir koruyucuyu, ya da köy muhtarlarını kaçırıyor. Dün Şırnak’ta korucularımıza taciz ateşi açıldı. Örgüt çözüm sürecinin bozulması için elinden geleni yapıyor. Bu tür eylemleri son versinler bir daha analar ağlamasın sanki bölgenin asayişini sağlıyorlarmış gibi bir imaj vermek istiyorlar gayeleri ne? Karayılan açık bir şekilde söylesin.”ifadelerine yer verdi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir