• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2488.387
  • ...
Kızıltepe`de yılın ilk arpa hasadı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mezopotamya`nın verimli topraklarının yer aldığı Mardin’in Kızıltepe ovasında arpa hasadına başlandı. Bu yıl bol yağışların ardından 2014 yılı mahsulü arpanın yetiştiği Kızıltepe Ovası`nda yetişen susuz hasat Konuk (Remoke ) köyünden Mahmut Karayel çiftçi Tarafından hasadı yapılan arpa, hububat pazarına getirildi. Ürün, Zahireciler Derneği üyelerinden, Ramazan Gür tarafında kilogramı 606 kuruşa satın alındı.

Hububat pazarına gelen yeni mahsul arpayı inceleyen, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter bölgede 2014 yılının ilk arpa hâsılatına başladığını ifade ederek, “İlk mahsul Konuk (Remoke)  köyünden Mahmut Karayel çiftçimiz tarafından bu sabah hububat ve ticaret merkezine getirildi. İşlemi yapıldıktan sonra esnaflımızdan Ramazan Gür tarafında kilogramı 606 kuruşa satın alındı. Alan esnafımız ise arpayı buradaki Mardin Organize Sanayisine sattı. Şuan piyasaya gelen arpa mahsulü susuz olan mahsullerdir.” Dedi. 

Arpanın verim olarak beklentinin altında gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Zahireciler Derneği Başkanı Öter “Bölgemizdeki ekilen mahsulün yaklaşık yüzde onu arpadan oluşuyor. Buda 100-150 bin tona tekabül ediyor. Buradaki organize sanayimizin 103 fabrikasında 78’i tarıma dayalı işlem yapıyor. Bir kısmı ise yem fabrikalarıdır. Buraya gelen mahsul geldiği gibi gidiyor Mardin organizeye bide hayvancılığın yoğun olduğu doğu illerine gönderiliyor. Bu sene arpa ihracatının olacağını tahmin etmiyorum. Ancak iç piyasanın ihtiyacını karşılayacak. Bereketli bir mevsime girdik. Herkesin gözü bu mahsuldedir.” İfadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir