• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
israil`deki Tüm Filistinli Tutuklular Açlık Eyleminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, 15 günden bu yana açlık grevinde olan idari tutuklulara destek için bir günlük açlık grevine başladığı belirtildi.

Esirler Klubü Başkanı Kaddura Faris tarafından yapılan yazılı açıklamada, "israil hapishanelerindeki Filistinlilerin hepsi, 15 günden bu yana açlık grevinde olan idari tutuklulara destek için bir günlük açlık grevine başladı" denildi.

Açıklamada, tutukluların "açlık grevindeki yoldaşlarının verdikleri mücadeleyi" desteklemek için attıkları adımın önemli olduğu ifade edildi.

Siyonist iİsrail, gizli istihbarat bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında, Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor.

Tutuklunun "israil güvenliği için tehlike teşkil ettiği"nden şüphelenildiğinde, askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Bu durumu protesto amacıyla, 24 Nisan`da, 120`si idari tutuklu yaklaşık 200 Filistinli, israil hapishanelerinde açlık grevine başlamıştı.

Filistin insan hakları istatistiklerine göre, geçen yılın Ekim ayı sonunda israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve mahkumların sayısının 5 bin 46`ya ulaştığı ve bu kişilerin yaklaşık 160`ının haklarında hüküm verilmediği halde tutuklu olarak hapishanede bulunduğu ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir