• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
`Yeryüzündeki en büyük hizmet Kur`an hizmetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Evrensel Hafızlar Derneği tarafından Üç Ayların ilk haftasının Dünya Hafızlar Günü olarak ilan edilmesinin ardından, Mersin İl Temsilciliği, Tarsus’ta Kur’an tilaveti ve Konferans programı düzenledi. 

Tarsus Müftülüğü Konferans Salonunda saat 17.45’de Kavaklı Camii İmam-Hatibi Eyyüp Kılıçarslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Müftümüz Hayri Erenay, Müftü Vekili Mikayil Tayşan’ın yanı sıra sendika ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan  Evrensel Hafızlar Derneği Mersin İl Temsilcisi Bülent Acun, “Evrensel Hafızlar Derneği, üç ayların ilk haftasını bu yıldan başlayarak, ‘Dünya Hafızlar Haftası’ olarak kutlama kararı almıştır. Bu yıl bu haftayı, Peygamber şehri, Ashab-ı Kehf şehri Tarsus’ta kutluyoruz bizim irfanımızda Hafız; yürüyen Kur’an’dır, tek kelime ile kahramandır” ifadelerini kullandı.

“Yeryüzündeki en büyük hizmet Kur’an hizmetidir”
Açılış konuşmasının ardından programda bir selamlama konuşması yapan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, “Biz Kur’an insanlık için yegâne değişmez mutluluk ve iki cihan da huzur kaynağı olduğuna inanıyoruz. Biz Kur’an’a hizmetin yeryüzündeki en büyük hizmet olduğunu biliyoruz. Peygamber Efendimiz meclisteyken O’nu iki kişi ayağa kaldırmıştır. Bir annesini hatırasını taşıyan, kendisine annelik yapan Hz. Aişe, diğeri ise Hafızlardır.  Bu bizim için çok önemli ayrıcalıktır ve bu yüzden Hafızlar Peygamberimize bağlılıklarını tarihe adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. Kur’an aşk ister,  hizmeti fedakârlık ister, beklentisiz karşılık ister.” Şeklinde konuştu. 

Programa konuşmacı olarak katılan Hafızlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Aytaç ise, insanların en şereflisinin hafızlar olduğunu söyledi. 

“Hafızlar, Yüce Allah’ın özel dostlarıdır”
Aytaç konuşmasında,  Evrensel Hafızlar Derneği’ olarak Kur’an ehli bir nesil yetiştirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı ile gönül gönülle çalıştıklarını belirterek, “ Kur’an-ı Kerim’den hayatımıza taşıyacağımız erdemler saymakla bitmez. Hafız; hamil-i Kur’andır. Bundan dolayı insanların en şereflisidir. Hafızlar, Yüce Allah’ın özel dostlarıdır. Böyle bir programdan dolayı Ashab-ı Kehf ve Peygamber şehri Tarsus’ta bulunmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 

Program okunan ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile son buldu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir