• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfa`da çene cerrahı yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA  - Şanlıurfa`da iki ayrı binada halka hizmet eden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Ağız, Diş ve Çene Cerrahı`nın bulunmaması, tedavi olmak isteyen hastaları mağdur etmeye devam ediyor. Şanlıurfa`da birçok defa gündeme gelmiş olmasına rağmen Ağız, Diş ve Çene Cerrahı sorununun hala çözülmemiş olması ise sağlık sistemindeki eksiklikleri ortaya koyuyor. 

Birçok aile mağdur olmaya devam ediyor

Diş rahatsızlığından dolayı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvuran birçok hasta, durumlarının riskli olmasından dolayı diş doktorları tarafından Gaziantep ya da Diyarbakır gibi değişik illere sevk ediliyor. 

Hastaların başka illere sevki, birçok mağduriyeti de beraberinde getiriyor. Özellikle hastanın bayan olması, ev reisini ile evdeki çocukları daha fazla etkiliyor. Tedavinin uzun sürmesi hastaların sevk edildikleri şehre birkaç defa gidip gelmesini zorunlu kılıyor. 

Bazı aileler yol parası bulmakta zorlanırken bazıları ise çalıştığı işyerinden izin alamadıkları için tedavi olamıyor. Bazı aileler de çocuklarını beraberinde götürmek zorunda kaldıkları için çocukları okula gidemiyor. 

Riskli hastalar çevre illere sevk ediliyor

Şanlıurfa’da çene cerrahı bulunmamasının kendilerini çok mağdur ettiğini söyleyen Mahmut Mernez, yetkililerin bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Mernez, hastasının Gaziantep Üniversitesi Diş Fakültesine sevk edildiğini belirterek şöyle konuştu: “Diş sorunu için diş merkezine gittik. Buradaki doktor ameliyatın riskli olacağı için bizi Gaziantep’e sevk etti. Bizimle beraber sevk edilen birçok kişi daha vardı. Gaziantep’e en az 4-5 defa gitmemiz gerekiyor. Çalıştığım yerden izin aldım. İlk gittiğimde bir araba kiraladım, çok paramız gitti. Zaten durumumuz yok. Şanlıurfa`da da çene cerrahının olmasını istiyoruz." diye konuştu. 

Bir hasta için tüm aile mağdur oluyor

Başka bir ile sevk edildikleri için yaşadığı mağduriyeti dile getiren hasta Huriye Mernez ise "Çocuklarımızı evde yalnız bırakmak zorunda kalıyoruz. Eşim işini bıraktı. Eğer Şanlıurfa’da bir çene cerrahı olsaydı ben, kendi başıma da gidip gelebilirdim. Biz ailece mağdur oluyoruz." ifadelerini kullandı. 

“Şu an çene cerrahı yok, ama atama olursa Şanlıurfa`ya öncelik verilecek”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Şanlıurfa Sekreter Vekili Dr. Cihan Ekmen çene cerrahı sorununun her yerde olduğunu ifade etti. Sekreterlik olarak gerekli başvuruların yapıldığını söyledi. Ekmen, hali hazırda çene cerrahı atamasının olmadığını ama sorunun Ankara gündeminde olduğunu, atama olduğu gibi Şanlıurfa iline öncelik verileceğini söyledi. 

Hatırlanacağı gibi; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu Şanlıurfa’ya gelişinde; üniversitelerdeki sürecin daha fazla çene cerrahının yetişmesine müsaade etmediğini belirtmiş, Sağlık Bakanlığının çene cerrahı sorununu çözmek amacıyla çalışma başlattıklarını söylemişti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir