• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Örtü, Kabe Kadar, Mina Kadar Önemlidir ve Değerlidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Tesettür Seferberliği Platformu tarafından Adana`da gerçekleştirilen Tesettür Paneli ile tesettür seferberliği kapsamında yapacağı panellerin startı verildi.
 

Adana Seyhan Kültür Merkezinde saat 20.30`da Kur`an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşması TESSEP Başkanı Salih Demir tarafından gerçekleştirildi. Halkının %99`unun Müslüman olduğu bir ülkede, tesettür sorunun olmasının çok acı olduğunu ve bir vatandaş olarak kendilerine dokunduğunu vurgulayan TESSEP Başkanı Salih Demir, bu sorunun artık son bulması çağrısında bulundu.
 

"Bu Sorunun Bitmesi İçin Her Türlü Yasal Mücadeleyi Vereceğiz"
"Kamusal alana kadar değil, inanca yönelik sömürü bitene kadar" sloganı ile yola çıktıklarını belirten TESSEP Başkanı Salih Demir konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ülkede elbette şimdiye kadar güzel şeyler meydana geliyor. Ekonomi alanında, sağlık alanında, değişmeler ve yenilikler yapılırken halkın, vatandaşlarımızın kanayan yarası olan inanç alanında maalesef hiç bir çalışma yapılmadı, yapılmıyor. Sömürünün ortadan kalkması için yasal zeminde her türlü mücadeleyi vereceğiz." dedi.
 

Demir konuşmasına şöyle devam etti: "Artık diyoruz ki bu manada bizlere provokatör denilse de, bizler bu zulmün son bulması için tüm azmimiz ile çalışacağız. Kimse bizim tesettürümüzün şeklini ve rengini belirleyemez. Kamusal alana girene kadar değil, hayatın her alanında inanca yönelik sömürü bitene kadar, mücadele edeceğiz. Bu vesile ile yıllardan beri devam eden bu meselenin çözümü noktasında her adımı atacağız." dedi.
 

Başörtüsü, Kuran eğitimi ve anadilde eğitim özgürlüğü Anayasal güvence altına alınmalıdır
Salih Demir, konuşmasının sonunda TESSEP Başkanı Tesettür Seferberliği Platformu olarak, inancı yaşamanın ve dilin önündeki engellerin kaldırılması için bazı talepleri şöyle açıkladı: "Kamusal alan ve özel alan ayırımı yapılmaksızın toplumsal hayatın her alanında başörtüsü (tesettür) serbest olmalıdır. İnanç nedeniyle örtünme özgürlüğüne hiçbir nedenle sınırlama getirilmemelidir. Anayasaya; "genel ahlaka ve adaba aykırı olmamak şartıyla toplumsal hayatın her alanında kılık kıyafet serbesttir. Bu hak yasalarla dahi sınırlanamaz." Şeklinde bir madde eklenmelidir. Başörtüsü, Kuran eğitimi (dini eğitim) ve anadilde eğitim özgürlüğü Anayasal güvence altına alınmalıdır. Anayasaya; "Ebeveynler yaş, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın çocuklarına dilediği dili öğretmekte ve dini eğitimi vermekte/aldırmakta serbesttir." Şeklinde bir madde eklenmelidir." dedi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise, örtü ve tesettürün önemi hakkında konuştu.
 

Göktaş, "Günümüzün en büyük sorunu, çağımızın vebası örtüsüzlüktür. Zamanımızın yazarları, alimleri, örtü hakkında fazla derine inmemiştir. İslam`ın diğer farzları ve vacipleri hakkında ciltler dolusu kitaplar yazılırken, örtü ve tesettür hakkında kimse bir şey yazmıyor, çizmiyor. Oysaki örtü olmazsa hiçbir şey olmaz, izzet olmaz, şeref olmaz. Öyle bir döneme gelmişiz ki, şeytan ve aveneleri insanlarımızı soymuşlar, tesettürsüzleştirmişlerdir" dedi.
 

"Örtü, Kabe Kadar, Mina Kadar Önemlidir ve Değerlidir"
Konuşmasına devam eden Göktaş Hoca sözlerini şu şekilde sürdürdü:" Hz. Adem ve Hz. Havva yer yüzünü iner inmez örtü, tesettür, demişlerdir. Şuna dikkat edin, örtü ayeti inerken, Mekke`de örtüsüzlük o kadar da ileri gitmemişti. Ayette dikkat çeken "Güzelce Örtünsünler" ibaresi, bizlere çok şey ifade ediyor. Yani o dönemde örtü ve tesettür vardır ama gerçek manada örtü yok. Mekke`deki tesettür anlayışı bu gününün anlayışından daha iyiydi. Ebu Cehiller, Ebu Lehebler bu gün olsaydılar, onlar bu günkü topluluktan Allah`a sığınırlardı. Evet maalesef bu gün hayasızlık, çıplaklık başını almış gidiyor. Artık buna dur denilmelidir" diye konuştu.
 

Programın çeşitli bölümlerinde başörtüsü ile ilgili ilahi ve ezgiler seslendiren, Grup Kervan ve Grup İhya geceye renk katarken, Nurefşan Kız İlahi grubu ise sahnedeki renklilikleri ile programa gelen vatandaşları ilgisini çekti.
 

Program başlangıcında salona giren vatandaşların eline gül suyu dökülürken, program küçük kız çocukların, tesettür ile tanışmaları ve örtünme ile alakalı duygu ve düşüncelerin alınmasından sonra yapılan dua ile son buldu. 

A. Hakim Kurt - İLKHA

 


http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26229.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26228.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26227.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26226.jpg

 

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir