• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Ey Aziz Yarenler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah’a hamd olsun. Hz. Muhammed (sav)’e, âline, ashabına salat ve selam olsun. Ey Medrese-i Yusufiye’deki Allah dostu aziz yarenler selam sizlere! Sizler Allah-u Tebareke Tealâ (cc)’nın aziz dini ve Kur’an-ı Kerim’i okumak, yaşamak ve insanlara her Müslümanın yapması gereken Kur’an’ı öğretmek uğruna ne sıkıntılar çektiniz, ne baskılar gördünüz. Defalarca gözaltına alındınız. Sayılmayacak kadar değişik envai fiziki ve psikolojik işkenceler gördünüz. Bu uğurda eşinizi, çocuklarınızı, anne, babanızı ve işinizi feda ettiniz. Memleketinizi bırakıp başka diyarlara hicret ettiniz. Yaşlı, hasta anne babanızı ziyaret bile edemeden, bir telefon açmadan beka alemine gönderdiniz. Kimileriniz daha anne ve babasının mezarını bile bilmiyor. Sonra zindanla tanıştınız. Allah-u Tealâ (cc) yardımıyla oraları en güzel şekilde Medrese-i Yusufiye’ye çevirdiniz. Sizin bu tahammül, sabrınız, metanetiniz ve kararlılığınıza güçlü gençler bile dayanamazlar. Sizler artık bu halinizle tüm Müslümanlar için bir delil oldunuz. Kiminiz tansiyon, şeker, kalp hastası... Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için O’nun takdirine razı olup şaşırtıcı bir şekilde tüm bu sıkıntılara katlanıyor ve güzel sabrediyorsunuz. Yüce Allah, ayet-i kerimede şöyle buyurmakta: “Mü’minler içinde, Allah’a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir, kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde bu sözlerini değiştirmemişlerdir. (Ahzap 23)

Dışardan ziyaretimize gelen kardeşlerimiz sık sık bize “Gazetedeki yazılarınız çok iyi takip ediliyor, sizden yazmanızı bekliyoruz” diyorlar. Ben de zindanda bunu fark ettim. Okuyoruz ama aktaracağımız kimse yok. Hep birbirimize aktarıyoruz. Bizler fedakârlık yapmalıyız. Dışarıdaki abilerimizden de bir istirhamımız olacak; tutuklu aileleri, ziyaret edilmeyi bekliyor.

Kendilerine gidilse bir sürü insan İslam’la tanışacak. Yapan abilerimiz var, Allah gani gani razı olsun, diğerlerinin de yapmasını istiyoruz. Adana’daki arkadaşlar Romen kardeşlerimize İslam’ı götürmüşler, çok güzel, tertemiz, pırıl pırıl Müslümanlar çıkmış onlardan. Aynı şekilde tutuklu aileleri de bu fedakâr, İslam’ı anlatan kardeşleri bekliyor. Bu sözümüz her yer için geçerlidir. Allah’a emanet olunuz.

M. Veysel DEMİR

T Tipi Kapalı Cezaevi Osmaniye

Bu haberler de ilginizi çekebilir