• DOLAR 32.525
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2492.967
  • ...
Nürnbergli işadamlarından Mardin MÜSİAD`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - MÜSİAD Nürnberg Şubesi Başkanı İsmail Satır ile Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 30 kişilik işadamı grubu, turistik gezi, ticari potansiyeli izlemek ve Güneydoğu hakkında bilgi edinmek amacıyla Mardin”e bir gezi düzenlediler. 

MÜSİAD Mardin Şubesi Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri, gelen misafirler şube binasında karşılandı. Başkan Mehmet Ali Dündar”ın iş gezisi sebebiyle Fas’ta olmasından dolayı, MÜSİAD Mardin şubesi heyetine Başkan Yardımcısı Mehmet Nurettin Kasap başkanlık yaptı. Tanışma faslından sonra ikili iş görüşmeleri ile bölge ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulunun heyet, Mardin’in ekonomik potansiyelini de değerlendirme şansı buldu. 

 MÜSİAD Nürnberg Şube Başkanı İsmail Satır,MÜSİAD Mardin Şubesine kendilerini ağırladıkları için teşekkür ederek ,yapmış oldukları seyahatte ilk olarak Şanlıurfa”yı dolaştıklarını, ardından Mardin ve Diyarbakır’ı gezeceklerini, umduklarından çok daha iyi durumda olan bir Güneydoğu ile karşılaştıklarını söyledi. 

Satır: “Günümüze kadar bölge hakkında yanlış bilgiler verildi. Bölgedeki ekonomik güç, barış süreci ile yeniden açığa çıkmıştır. Barış sürecini canı gönülden destekliyoruz. Bu süreç Mardin gibi illerimize yatırım kanallarını açacaktır. İlk fırsatta ailemizle tekrar gelmek istiyoruz. İşadamlarımız arasında kaynaşma ve işbirliğine vesile olacak olan bu ziyareti çok önemsiyoruz. Kadim Mardin”i herkesin mutlaka en az bir defa ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi. 

MÜSİAD Mardin Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Nurettin Kasap ise yaptığı açıklamada, MÜSİAD Nürnberg üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kasap: “Bölgeye en iyi yatırım Barış sürecidir. Son zamanlarda Demokratikleşme, normalleşme alanında yapılanlar, geçmişteki hatalardan ders alarak geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlamıştır. Bölgede ve Mardin’de sanayileşmenin, yatırımlarının istenen seviyede olmadığı turizm sektörünün daha yeni gelişmeye başladığını biliyoruz. İlimizde yatırım yapılması için çok önemli potansiyelin olduğunu, son zamanlarda yurt içi ve yurt dışından çok sayıda işadamının bölgeyi araştırdıklarını gözlemliyoruz. İki ay önce MÜSAİD Mardin Şubesi olarak bizde Berlin şehrine bir iş gezisi düzenlemiştik. Bu ziyaretler Avrupa”daki iş adamları ile Mardin iş âlemini kaynaştırmaktadır. Almanya’daki işadamlarının Mardin’e yatırım yapmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu 

Görüşmeden sonra yenilen yemeğin ardından misafirlere Mardin’in turistik yerlerini kapsayan bir gezi düzenlendi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir