• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Geçimini `keklik kafesi` yaparak sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde el sanatları ile uğraşan M. Şirin Doğmuş (40), 8 yıl önce meraktan başladığı keklik kafesi yapımını mesleğe dönüştürdü. 

Bir çift keklik kafesi satmasından sonra kafes yapmaya başlayan Doğmuş, 2005`te kitap ticaretini yaparken yanında da keklik kafesi satmaya başladı. 

Keklik kafesinin çemberleri ve çubuklarında kullanmak için köylerden; söğüt ağacı, ceviz ağacı, yabani kiraz ağacı (mahlep), dut, meşe ve düz budaksız eğilebilen ağaçlardan topladıklarını belirten Doğmuş, “Köylerden temin ettiğimiz ağaçları doğramadan geçirerek işletiyoruz. Tornadan da çubuk haline getirerek ağaçları kafes haline getiriyoruz.” şeklinde konuştu. 

Keklikleri sevdiği için bu mesleğe başladığını söyleyen Doğmuş, “Elhamdülillah meslekten geçimimi sağlıyorum. Keklik işinden daha rahat gidiyor. Yurt içi ve dışından gelen siparişler üzerine kafes yapıyoruz. Ölçüye ve isteğe göre yapıyoruz. İki çeşit kafes yapıyoruz. Kapılı kapısız, Av kafesi ve ev kafesi şeklinde.” ifadelerini kullandı. 

Doğmuş, kafeslerinin çiftini iki-üç günde ancak yapabildiğini belirterek, çiftini 170-350 TL arasında değişen fiyatlara sattığını belirtti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir