• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Kızıltepe de 5 katlı bin 500 kişilik cami yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesi ipek mahallesinde bulunan Şeyh Seyda Camisi olarak bilinen ve ayrıca Şeyh Abdurrezzak Seydaoğlu’nun türbesinin de avlusunda bulunduğu cami, kapasite yetersizliğinden dolayı yıkılarak yerine, hayırseverlerin yardımıyla 5 katlı ve bin 500 kişinin ibadet yapabileceği şekilde yeniden inşa ediliyor.

Babası Şeyh Selahaddin’in rahatsızlığından  dolayı vekaleten  yerine bakan ve camide imamlık  yapan Şeyh Abdurrezzak’ın torunu Şeyh Fatih Seydaoğlu, cami  projesinin bölgede bir ilk olduğunu ve 2 ana kubbeli caminin yapılmasının kendilerine nasip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Malum Kızıltepe ilçemiz her gün büyüyor. Bununla beraber mahallemiz de büyüyor. Eski camimizin kapasitesi yetersiz olduğundan camiyi yıkıp yerine, hayırseverlerin yardımıyla kapasitesi daha büyük bir camii inşa ediyoruz. Camiye ibadet için gelen birçok kişi dışarıda kalıyordu. Özellikle Cuma günleri birçok kişi yer darlığından dolayı dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyordu. Camimizin projesi değişik yeni bir projedir.  Güneydoğuda şimdiye kadar 2 ana kubbeli camii yapılmamış bu da bizlere nasip oldu. Hayırseverlerin de bunu görmesini istiyoruz. Çünkü hayır yapanların hayrı kaybolmaz. Bu da bir sadaka-i cariyedir. Resulullah (s.a.v) bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor “bir mescit inşa edene, karşılığı cennette kendisine bir ev verilir.” Bir de yaptığımız mescit misafirhane gibidir. Şeyh Seyda Abdürrezzak’ın  türbesini ziyaret eden misafirler burada  kalabiliyorlar.”

Caminin yapımıyla ilgilenen Muhammed Emin Fatihoğlu ise, “ Cami’nin inşasına 2012 yılının 12. ci ayında başladık. Halkımızın katkısıyla bu noktaya geldi. Camimiz 5 kattan oluşmaktadır. Bodrum katı taziye evi olarak hizmet verecek. Bir üst katı şu an ibadete açtığımız yer ise camimiz faaliyete girdiğinde Kur’an kursu olacak.  Diğer kalan 3 kat ise ibadet için hizmet verecek.  Camimizin projesine göre bin 500 kişi rahat bir şekilde ibadeti yapabilecek. Tabi camimizin daha birçok eksiği vardır. Dış cephesi daha bitmemiş ve iç dekorasyonu daha yapılacak. Hangi vatandaşımız katkı yapmak isterse yapabilirler bu para olarak da katkı yapabilirler malzeme de gönderebilirler, yada bedensel olarak çalışmak isterlerse bir günlüğüne dahi olsa gelip çalışabilirler. “ diye konuştu. 

  (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir