• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Almanya`da İslam karşıtı bir ırkçı saldırı daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Mehmet Kurt, arabasını bir arkadaşına bırakıp akrabalarını görmek amacıyla 20 günlüğüne Türkiye’ye geldikten iki gün sonra, arkadaşı kendisine, park halindeki aracının kimliği belirsiz kişilerce kundaklanarak  üzerine İslam’a hakaret içerikli yazılar yazıldığını haber verdi.

Bunun üzerine Mehmet Kurt, arkadaşına arabaya dokunmadan polise bildirmesini  söylediğini belirterek, “Polis gelip aracın fotoğraflarını çekip gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gerekli soruşturmayı başlatacağını belirtmiş. Ben 16.04.2014 tarihinde Türkiye’ye uçtum.

Ailemi ve sevdiklerimi görmek, birde sila-i rahim yapmak amacıyla ziyaretlerde bulundum. Bu zarfında arabamı yakın bir tanıdığa emanet edip ihtiyaç duyması halinde arabamı kullanmasını söyledim. İki gün sonra evden bir şey lazım oldu. Arkadaşıma evime gidip bakmasını  söyledim.

Oda tamam dedi ve çıktı. 5 dakika  bana  mesaj yazarak arabanın bütün lastiklerinin patlatılıp üzerinde İslam karşıtı yazılar olduğunu söyledi. Ben de hemen polisi aramasını,   hiç bir şeye  dokunmamasını ve arabamın resimlerini çekmesini istedim. Polis gelmiş tutanak tutmuş. “ ifadelerini kullandı.

Polis ve mahalle sakinlerinin, saldırının  arabanın  arkasındaki Rabia işaretinden dolayı  yapılmış olabileceğini söylediklerini dile getiren Kurt,  “Polis ‘Bu  civarda  bazı kişilerin lastik patlatma değil de hırsızlık amaçlı cam kırma, ya da bazen aynalarını sökme gibi olaylar yapıyorlar.’  demiş. Ayrıca böyle şeylerin tek tük olduğunu, ama bu kadar büyük hasarlı olanını  hiç görmediklerini belirtmişler.

Polis bu lastiklerin  delici bir aletle patlatıldığını  söylemiş.

Ben ise dönüşten sonra arabamı inceledim, resimlerini çektim. Benim gördüğüm kadarıyla arabam havali tüfekle vurulmuş sanıyorum.   Çünkü delik izleri farklı. Tekerin birinde 2 delik, birinde 3 ve diğer ikisinde birer tane delik gördüm. Arabamin üzerine tükürülmüş.

Yaptığım kısa araştırmada o mahallede çok serseri ve ırkçı görüşlü insanlar olduğunu ve bunlara herhangi bir müdahalede bulunmadığını öğrendim.  En önemlisi benim arabam devletin okulunun tam karşısında ve  burada çocuklar her gün okula gidiyor.  Gece olduğunda da,  bu okulun içinde her türlü insanlar cirit atıyormuş. Canimiz feda olsun Rabia ve o yolda olanlara” dedi.   (Müslüm Özmen-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir