• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak Üniversite öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programda, Şırnak HÜDA PAR il başkanı Abdullah Kılıç, İlçe başkanı Emçet Yalçın ve Şırnak Nuh Eğitim Der başkanı Nurettin Tatar ile çok sayıda parti ve dernek üyesi ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Salonun yetersiz olması nedeniyle çok sayıda kişinin dışarıda ve ayakta seyrettiği etkinlikte büyük bir coşku hakimdi.

 

Sunuculuğunu Üniversite öğrencilerinden Erkan Sezer’in yaptığı program, Gökhan Ulalı Hoca’nın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

 

Şırnak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir ve mevlit okumalarıyla devam eden program, Botan İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdikleri ilahiler, salondaki katılımcıları coşturdu.

 

Programda selamlama konuşması yapan Doğu Batı Kardeşlik Kulübü Başkan Yardımcısı Emrullah Şatilla, bu yıl 2.’cisini düzenlediğimiz bu programda, tema olarak ‘Yürüyen Kur’an Hz. Mauhammed’ sloganını seçtiklerini, nedeninin  ise toplum olarak O’nun ahlakını topluma tanıtmak amacı olduğunu söyledi.  

 

Toplum olarak Kur’an’a şekilsel bir değer verildiğini  ifade eden Şatilla, “Kur’an’ı evimizin güzel köşesine, kütüphanemizin üst tarafına konuşlandırıyoruz. Fakat onu okuyamadığımız, onun emirlerini hayatımıza tatbik etmediğimiz için, değer sadece şekilsek boyutta kalıyor. Rabbimiz bizden şekilsel olarak değil, onu okuyup, anlayıp, hayatımıza tatbik etmemizi emrediyor.” dedi.

 

Çalışmalar hakkında da bilgi veren Şatilla, kulüp olarak geçen ay meal sınavı düzenlediklerini, bundan sonra da Kuran-sünnet ışığında kulüp olarak çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 

Sinevizyon gösterisiyle ilahiyat öğrencisi Rahmi Kolca tarafından okunan “Ey Efendim” şiiri salondakilere duygulu anlar yaşattı.

 

Konuşmacı olarak etkinliğe katılan Araştırmacı yazar Mehmet Arasan, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak, bugünkü gündem konularına vurgu yaptı.

 

Arasan yaptığı konuşmasında; “Malumunuz üzere dünyanın her tarafında  Peygamber Efendimizin veladetini kutlamak için etkinlikler yapılıyor ve yapılması da gerekiyor. Ama bazı kesimler tarafından eleştiriler gelmektedir. Peygamber Efendimiz zamanında böyle etkinlikler yoktu. Nereden çıktı bu etkinlikler diye. Böyle etkinlikler toplumu uyandırdığı için toplumu özüne döndürdüğü için elbette bazılarını rahatsız edecektir ve rahatsız etmeye devam edecektir.” dedi.

 

Arasan, söz konusu kesimlerin, toplumda yaşanan gayrı ahlaki etkinliklere ses çıkarmazlarken söz konusu Peygamber  Efendimiz olunca rahatsızlıklarını dile getirdiklerini söyledi.

 

İslamiyetin kadına verdiği değere de değinen Arasan,  “İslam herkese kişiliğine  göre değer verir. Bugün medyada çocuk cinayetlerini konuşuyoruz. 5 yaşındaki 6 yaşındaki çocukların ölümünü konuşuyoruz. Kimi diyor idamı getirelim kimi ağır cezalar getirelim, ama bunlar çözüm değil. Bugün  çocuk istismarına  en büyük cezayı veren Amerika’dır. O da bu sorunun  önüne geçemiyor. Bunun çözümü Kur’an ve sünnet bilincidir. Çözüm Allah’ı ve Peygamberini  çok iyi tanımak ve sevmekten geçiyor.” diye konuştu.

 

Arasan son olarak böyle bir organizasyonu kendi imkanlarıyla yapan Doğu Batı Kulüp Başkan ve üyelerine teşekkür etti.

 

Program, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Necati Aydın Hoca’nın duasıyla sona erdi.    (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir