• DOLAR 32.565
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2431.959
  • ...
20. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı Ankara`da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“20. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı” Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru’nun açılış konuşmasıyla 5 Mayıs itibariyle Ankara’da başladı

Bakan Yardımcısı Koru konuşmasında 1992 yılından bu yana devam eden program kapsamında 800’den fazla genç diplomata ülkemizde eğitim verildiğine işaret ederek, programın çok uluslu dinamiklere ilişkin kapsamlı bilgi vereceğini ve Türkiye`nin kültürü, tarihi ve sanatını da tanıma fırsatı sunacağını belirtti.

Günümüzün hızla değişen dünyasında karşılıklı anlayış kültürünün geliştirilmesinin bir gereklilik olduğuna işaret eden Bakan Yardımcısı Koru, yakın gelecekte enerji, gıda ve su kaynaklarına olan taleplerin, demografik yapıların ve iklim değişikliği gibi küresel gelişmelerin uluslararası işbirliğine olan ihtiyacı daha da artıracağını belirtti.

Bakan Yardımcısı Koru, bu yeni dönemde ekonomik güç ve siyasi etkinin Asya, Latin Amerika ve Afrika’ya doğru kaydığını, dünyadaki her ülkenin özellikle de yeni yükselen ekonomik güçlerin bu dönüşümden etkileneceğini ifade etti. Bakan Yardımcısı Koru, yükselen bir ekonomi güç olarak Türkiye’nin de farklı bölgelerle karşılıklı yarara dayalı ilişkiler tesis ederek bağlantı ağını yakın bölgesinin ötesine taşıdığını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın üst düzey yetkilileri ve önde gelen üniversitelerimizde görevli öğretim üyeleri tarafından dış politikamız, diplomasi, Türkiye’nin uygarlık mirası, tarihi ve kültürel derinliği ile birlikte uluslararası ve bölgesel konularda İngilizce konferanslar verilecektir. Katılımcılara ülkemizin ekonomik, tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerinin tanıtılması amacıyla eğitim programın bir bölümü Denizli (Pamukkale), İzmir, Çanakkale ve İstanbul’da gerçekleştirilecektir.” denildi.

Bu yıl 5 – 30 Mayıs  tarihleri arasında düzenlenecek olan "20. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı” çerçevesinde, Latin Amerika, Asya, Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Avrupa’dan 79 ülkeden birer genç diplomat Bakanlığın davetlisi olarak ülkemizde ağırlanacak.

(İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir