• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Üniversitede 35 bin fidan toprakla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından kampus alanı içerisinde bulunan boş araziye 35 bin fidan dikildi.

Bitlis Orman Müdürlüğü ve Eren Üniversitesi işbirliği ile getirilen 35 bin fidan, öğrenciler ve üniversite yönetimi tarafından toprakla buluşturulmaya başlandı. Kampus alanı ağaçlandırma faaliyetlerine katılan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, 5 yıl önce ağaçlandırma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğru, “Kampus alanımıza bir milyon fidan dikmeyi planlamıştık. Bu gün burada 35 bin fidan dikerek bu projenin bir kısmını gerçekleştirmiş oluyoruz. Diktiğimiz bu fidanların bakımı ve korunması yapılmazsa bunun hiçbir işe yaramayacağını daha önceki deneyimlerimizden gördük. Ağaçların bakımı ve korunmasında üniversitemiz ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ortaklaşa hareket edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Dikim alanında kanallar açarak ve su deposu oluşturarak ağaçların sürekli olarak sulanmasını sağlayacağız. Amacımız bundan beş yıl sonra buraların tamamen ağaçlandırılmasını sağlamak. Buradan tüm Bitlis halkına seslenmek istiyorum. Gelin hep beraber bu ağaçları koruyalım. Burada yemyeşil bir ormanlık alan oluşturalım ve Bitlis buradan nefes alsın." dedi.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir