• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Sahabe-Der Şehid Ubeydullah Durna`yı andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İslami çalışmalarıyla tanınan Sahabe Der, dernek binasında düzenlediği programla, 3 yıl önce, Başkan yardımcısı olduğu Yüksekova Mustazaf Der şubesine, PKK/BDP’lilerce yapılan  saldırıda açılan ateşle katledilen Ubeydullah Durna`yı rahmetle yâd etti.

Program başta Ubeydullah Durna`nın ruhuna olmak üzere bütün İslam Şehitleri için okunan Yasin-i Şerif ile başladı. Daha sonra Ubeydullah Durna`nın ruhuna atfedilen ilahilerin okunması ve Mahmut Akgül’ün konuşmasıyla devam etti.

Şehit ve Şahadet üzerine konuşma yapan Akgül, “Hak ve batıl mücadelesi içinde, hak taraftarlarının önüne daima üç seçenek çıkmıştır. Bunlardan birincisi şahadettir, ikincisi muhacerattır yani başka bir diyara göç etmek, üçüncüsü ise zindana düşmektir. Biz Habil’den  (a.s.)  ve Zekeriya`dan (a.s.) şahadeti öğrenmişizdir. Küfre karşı ölümden korkmamayı ve yalnızca ölümün biz iman edenler için bir hediye olduğunu bilmekteyiz.” dedi.

Program Şehit ve Şehadet üzerine okunan ilahilerden sonra dua ile son buldu.

Neler Yaşanmıştı?

Ubeydullah Durna, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`nin PKK/BDP yandaşları tarafından yakılmasını engellemek için mücadele verdiği esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu.

(Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir