• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Esad`dan yeniden reform sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baas rejimi bir yandan muhaliflere yönelik kanlı operasyonlar gerçekleştirirken; diğer yandan Esad reform sözü veriyor.

Suriye resmi haber ajansı el Sana`ya göre, Cumhurbaşkanı Beşar Esad bugün Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil el Arabi ile Suriye`de yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı ve ülkede reform yapılması noktasında Arap Birliği ile görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Görüşmede el Arabi Arap Liginin; Suriye`nin güvenlik ve istikrarına büyük bir özen gösterdiğini ve içişlerine her türlü yabancı müdahaleyi reddettiğini belirtti.

Arap Liginin Suriye`ye tanık olduğu bu krizi aşma yönünde yardımcı olma arzusunda olduğunu ifade eden el Arabi; her hangi bir Arap ülkesine karşı karar alınma koridoru olmayacağını vurguladı.

 

ESAD`DAN REFORM SÖZÜ

El Esad ve el Arabi arasındaki görüşmede Suriye`de reform sürecinin hızlandırılması bağlamında bir dizi pratik adım üzerinde görüş birliği sağlandı.

Görüşmeye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye`nin Arap Ligindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yusuf Ahmet, Arap Ligi Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Bin Hille  ve el-Arabi’ye eşlik eden heyet katıldı.

SURİYE`DE ÖLÜ SAYISI 23`E ÇIKTI

Suriye`de düzenlenen dünkü yönetim karşıtı gösterilerde ölü sayısının 13`e yükseldiği, bugünkü operasyonlarda ise 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Aktivistlerden edilen bilgiye göre, başkent Şam banliyöleri başta olmak üzere, Der`a, Humus, Hama, Deyr ez Zor, Albukemal ve İdlib kentlerindeki gösterilerde, Baas güçlerinin açtığı ateşte ölenlerin sayısının 13`e çıktığı, Humus kentinin Baba bölgesinde düzenlenen operasyonlarda ise 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir