• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki atama uygulamasına eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim-Sen Batman Şubesi, idarecilerin puana dayalı atamasının yapılmadığını ileri sürerek konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika yönetici ve üyeleri durumu protesto ettiler.

Basın açıklamasını Eğitim-Sen Batman Şube Eş Başkanı Aziz Turay yaptı. Ataması yapılmayan toplamda 20 idarecinin olduğunu belirten Turay, “2011 yılında gerçekleştirilen müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavı sonucunda atamayı hak ediş olarak nitelendirilen puanı almış olmasına rağmen hala ataması yapılmayan 250 idareci bulunmaktadır. Türkiye’de Batman hariç tüm illerde bu atamaların gerçekleşmiş olmasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kanun değişikliğini bahane ederek yapmadığı bu atamaların bu kadroları yandaşlara dağıtma çabası olarak algılandığı ve büyük bir mağduriyet yarattığı açıktır. Eğitimin böylesi kriterlere bağlanarak yapılmaya çalışılması açık bir şekilde toplumumuzun geleceğiyle oynama çabasıdır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün mevcut uygulamalarından vazgeçmesini isteyen Turay, “Bununla birlikte Türkiye genelinde açılan Şube Müdürlüğü sınavında da Yazılı Sınavda Türkiye’de dereceye girmelerine rağmen Eğitim Sen üyelerinin mülakatta elenmiş olması ve hiçbir üyesinin şube müdürü olarak atanmamış olması ise sendikamıza ve sendikal mücadelemize iktidarca var olan bakış açısını açık bir şekilde yansıtmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü mevcut antidemokratik uygulamalardan acilen vazgeçmeye ve tüm atamalarda liyakat kriterlerini bilimsel temele oturtan uygulamalarla sağlamaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir