• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şeyh Nazım Kıbrısi`nin Cenaze Namazı Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 92 yaşında hayatını kaybeden, Şeyh Nazım Kıbrısi için cenaze namazı, sadece özel kişilerin cenazeleri için kullanılan başkent Lefkoşa`daki tarihi Selimiye Camii`nde kılındı. İkindi namazı sonrası cenaze namazını, Selimiye Camii emekli müezzini Ahmet Gürses kıldırdı.

Selimiye Camii`nin girişine yaklaşan cenaze aracından alınarak dualarla omuzlarda taşınan ve musalla taşına konulan Şeyh Nazım`ın tabutu, çiçeklerle donatıldı. Kıbrıslı Türk ve yabancı çok sayıda müridi Şeyh Nazım için gözyaşı döktü. Müritler, namaz vaktine kadar tabut etrafında Kur`an-ı Kerim`den ayetler okudu ve dua etti.

Selimiye`deki ikindi namazı sonrası cenaze namazına KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye`nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar ve milletvekilleri, iş adamları, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, Şeyh Nazım`ın çok sayıda müridi ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını Selimiye Camii emekli müezzini Ahmet Gürses kıldırdı. Cami`deki dini vecibelerin tamamlanmasının ardından Şeyh Nazım`ın tabutu, dergahında toprağa verilmek üzere Lefke`ye götürüldü
Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir