• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
İdeal Gençlik Topluluğu İdam Kararlarını Protesto Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, Mısır’daki cunta mahkemelerinin darbe karşıtları hakkında verdiği idam kararlarını düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

Basın açıklamasına üniversite bünyesinde bulunan öğrenciler katıldı.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Ek binası binası önünde saat:15.30`da yapılan protesto Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Zulümleri 1212 insan yapmış gibi karar alıyorlar”
Kuran tilavetinden sonra İdeal Gençlik Topluluğu adına Nurullah Yanaç basın açıklamasını okudu.

Yanaç, darbecilerin hukuksuz iki karara daha imza attığını belirterek, “ Cunta Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemcinin 37’sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın cezasını müebbet hapse çevirdi.

Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. Bir yıldır meydanlarda, cadde ve sokaklarda kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan Müslüman halk üzerine kurşun yağdırıp öldürenler bu zulümlerin failleri kendileri değilmiş gibi bugün hukuktan, demokrasiden ve kanunlardan bahsederek sözde mahkeme yoluyla idam cezası veriyorlar. Üstelik yaptıkları bunca zulmü sanki onlar değil de idama mahkûm ettikleri 1212 insan yapmış gibi akıl almaz bir şekilde suçlayarak bu kararı alıyorlar.” Dedi.

Basın açıklaması sırasında sık sık Zalimler için yaşasın cehennem, Defol Sisi seninleyiz Mursi, Batman’dan Mısır’a direnişe bin selam, Darbeciler halka hesap verecek, Üzülme gevşeme Allah bizimle, Kahrolsun Sisi, seninleyiz  Mursi ve Zalimler için yaşasın cehennem adlı sloganlar atıldı.

“Bir ağaç için ortalığı velveleye veriyorlar ama”
Müslüman olan devlet yöneticilerinin dilsiz şeytan rolüne büründüğünü ifade eden Yanaç açıklamasının devamında, “Her yerde olduğu gibi Müslüman kıyımlarına ses çıkarmayan başta Avrupa Birliği, BM, ABD, insan hakları kuruluşları, bir ağacın kesilmemesi için ortalığı vaveylaya verenler, halkı Müslüman olan devlet yöneticileri her zamanki gibi dilsiz şeytan rolüne bürünmüşlerdir.

Ayrıca bütün bu olaylar gösteriyor ki; ABD ve Avrupa’nın dünyaya pompaladığı demokrasi, kendi egemenliklerini esas alan bir sömürü aracıdır ve bu demokraside uygulanan hukuk da egemenlerin hukukudur. Burada hak, adalet ve ahlaktan bahsedilemez.” İfadelerine yer verdi.

Protesto eylemi yapılan dua ile sona erdi.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir