• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İnzar Dergisi okurlarını fuara bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri (TÜRDEB ) tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen dergi fuarına İnzar, Nisanur, Kelhaamed ve Söz ve Kalem Dergisi de katıldı.

İnsanlığın tecrübesinden istifade etmek sünnettir

Fuar ile ilgili duygu ve düşüncelerini sorduğumuz İnzar Dergisi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü M. Zeki Ergin, bu fuarın insanlığın bir tecrübesi olduğunu ifade ederek, “İnsanlığın tecrübesinden de istifade etmek sünnettir” dedi.

Fuarlar, fikirlerin halka ulaşması için önemli platformlardır

Fuarların önemine dikkat çeken Ergin, “Özellikle pazarlamanın ön plana çıktığı bugünlerde fuarlara önem vermek, ürettiği herhangi bir fikri taliplerine ulaştırması açısından en önemli alanlardırlar. En önemli platformlardırlar. Bizler de İnzar Dergisi olarak okuyucularımızla buluşmak ve ürettiklerimizin toplum nezdinde nasıl bir karşılık gördüğünü ölçmek için fuarlara ayrı bir önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden de fuara katılmış bulunuyoruz. İnşallah hayırlı ve bereketli geçer.” dedi.

Okurlarımızdan bazı fedakârlıklar bekliyoruz

İnzar Dergisi olarak yaklaşık 10 yıldır okurlarıyla buluştuklarını ifade eden Ergin, “Bizim okurlarımızdan taleplerimiz var. Çünkü bir ürün ya çok reklamı yapıldığı zaman rağbet görür veya onun gönüllüleri o ürün için fedakârlıkta bulunduğu zaman rağbet görür. Bizim reklama yatıracak geniş bir maddi kaynağımız yok. Bu yüzden de okurlarımızın bir gönüllü olarak İnzar’ın mesajını insanlara, toplumlara ulaştırmasını kendilerinden bekliyoruz.” diye konuştu.

Dergi fuarlarını önemsediklerini ifade eden İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) Başkanı Abdullah Aslan ise, “Bu etkinliği dergi ve okuyucuyu bir arada buluşturma noktası olarak görüyor ve bu nedenle fuarı önemli buluyoruz” dedi.

Bu fuarlar önemli ve kıymetlidir

Dergiciliğin çok önemli olduğunu ifade eden Aslan, “Dünya genelinde dergi noktasında Türkiye biraz daha geride duruyor. Bu mesafenin kapatılması gerekiyor. Yani dergi okuma ve okutma anlamında biraz daha ön plana alınmalı. Dergi bir anlamda kitap ile gazete arası bir şeydir. Aylık veya iki haftalık da olsa başucumuzda olması gereken ilmi, kültürel, siyasi ve edebi dergilerin okunması gerekir. Dergilere bu kadar önem verirken dergiler için yapılan çalışmalar da bir o kadar önemlidir. Bu fuarlarla herkes kendi standını gezerken, okuyucu olarak veya yazar olarak aynı zamanda kendi komşusunu da tanımış oluyor. Yani hangi düşünce ne yazıp çiziyor bu yayınlar bu anlamda başka dergiler var çalışmalar var bunlardan da haberdar oluyor.  Bu anlamda da fuarlar önemli ve kıymetlidir” diye konuştu.

İnzar Dergisi’nin Başyazılarını herkesin okumasını isterim

Fuarda bulunan İnzar Dergisi standını da gezen Aslan, “Ben şahsen buradan şu noktaya değinmeden geçemeyeceğim. Örneğin İnzar Dergisi’nin konuları, kalemleri çok güçlü ve farklı. Bunu okuyan daha iyi görüp istifade eder. Bir örnek verecek olursak ben derginin başyazısını okumadan kesinlikle geçemiyorum. Sadece bu derginin değil elbette diğer bütün eserlerin önemi vardır. Hepsi bir emek karşılığında ortaya çıkıyor. Kitap ve gazete arasında ortada olan bir eser, bir çalışma olması hasebiyle de önem arz etmektedir dergiler.  Böyle güzel fuarların artırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Okurlar bu fuarı yalnız bırakmasın!

Okurlara seslenen Aslan, “Okurlardan istediğimiz bu fuara ilgi göstermeleri ve sahip çıkmalarıdır. Herkes burada kendi gönül verdiği, okuduğu veya takip ettiği eseri yalnız bırakmasın. Stantlarını ziyaret etsin ve böylece başka komşularını da tanımış olsun. Okurlar buraya gelip yayınları yerinde görmelidir” diye ifade etti.

(Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir