• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
Sason`da çilek üretimi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Dekardan yaklaşık 3 ton çilek ürünü alınan Sason’da çileğin maliyetinin yıllık ekonomiye katkısının 6-7 milyon TL olduğu belirtiliyor. 

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Sason’da çilek üretimi yapılan köylerde incelemelerde bulunarak, çiftçilere destek verdi. 

Çilek üretimi hakkında açıklamada bulunan Vali Yılmaz Arslan, “Özellikle Sason ve Kozluk ilçelerimizde tarımsal faaliyetlerimizle ilgili bir dizi program gerçekleştirdik. Şuanda Sason’un bir köyündeyiz. Bu bölgelerde 2008 yılında çilek projesi özel idarenin desteğiyle başlanmış. Gerçekten bölge çiftçisinin de bu konuya yatkın olması, tarım teşkilatının özveriyle çalışması sonucu şuanda geldiğimiz nokta Sason’da yaklaşık bin dekarlık bir alanda çilek üretimi yapılıyor. Her yıl bu alanda nasıl bir gelişme sağlarız diye Türkiye’nin değişik illerinde uygulanan teknikleri takip edip buralarda uygulamaya çalışıyoruz. Bu anlamda Tarım Bakanlığının yüzde 70 desteği var. Yine biz özel idare olarak bu desteğin dışında da tarım müdürlüğümüzün hazırladığı bu alana destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Dekardan yaklaşık 3 ton civarında çilek ürününün alındığını belirten Arslan, “Çileğin bu bölgeye yıllık ekonomik katkısının yaklaşık 6-7 milyon lira olduğunu düşünüyoruz. Potansiyelin daha yüksek olduğunu biliyoruz. Çünkü sulama imkanı da var özellikle bu bölgede. Şuanda çilek ile birlikte hem meyvecilik anlamında hem de çileğe benzer bitki türlerinin geliştirilmesi konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Daha önce bu bölge tütün yaparak geçimini sağlayan bir bölgeydi. Artık hem Türkiye’de hem dünyada tütün üretiminin eski önemi kalmadı. Alternatif ürün anlamında bu çileğin bu bölgede gelişmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir