• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa her yıl 25 bin kişilik bir göç alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yaklaşan LYS sınavları öncesinde bazı Anadolu liselerini ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, sınav çalışmaları nedeniyle öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Ziyaretlere İl Maarif Müfettişleri Başkan Vekili Mustafa Aknur da katıldı. 

Yıldırım ilçesinde bulunan Ulubatlı Hasan ve Ertuğrulgazi Anadolu Liselerini ziyaret eden Mustafa Bilici, sınav çalışmaları nedeniyle öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. 

İyi ve kaliteli insan yetiştirmeyi arzuladıklarını da belirten Mustafa Bilici, “Çevresine duyarlı, topluma saygılı, insan haklarını evrenselleştirmiş, bireysellikten uzak, özgüveni yüksek, soran, sorgulayan ve bilgiyi kullanabilen, donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Bursa’nın en yoğun göç alan iller arasında geldiğini ifade eden Mustafa Bilici, “Bursa her yıl yaklaşık 25 bin kişilik bir göç alıyor. Bu göçü eğitim öğretim anlamında yorumlarsak, göç nedeniyle her yıl Bursa’ya 500 derslik kazandırılması gerekiyor. Bu da 20 okul eder. Bunun maliyeti ise yaklaşık 100 milyon liradır. Buna rağmen sınıf mevcutlarımız ortalama 33-34 civarında. Hedefimiz 24 kişilik sınıflarda tekli eğitim.” diye konuştu. 

Bursa’nın layık olduğu yere hızla ilerlediğini vurgulayan Mustafa Bilici, “Bursa, Türkiye’nin en büyük 4 ili arasında. Kentimizde çalışan 60 bin memurun 30 bini öğretmen. 600 bine yakın öğrencimiz mevcut. Bursa, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yukarı doğru hızlı bir ivme kanadı. Bursa’da eğitim çıtası yükseldi.” dedi.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Mustafa Bilici, bazı tavsiyelerde bulunduğu öğrencilerden çok çalışma sözü aldı. Okula girerken, ziyaretçi defterine ismini yazdıran İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici okuldan ayrılırken öğrencilerin isteği üzerine kısa bir süre voleybol oynadı.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir