• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
BİSİAD toplantısında gündem güvenlik sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Dünyanın en hızlı büyüyen sektörü bilişim, Türkiye’de de büyük bir ivme yakaladı. BTvizyon tarafından bu yıl ikinci kez Bursa’da düzenlenen Anadolu toplantıları, Bursalı bilişimcileri buluşturdu. Workshop çalışmasına katılan teknoloji devleri ürettikleri uygulamaları tanıtırken, “güvenlik sorunu” toplantıya damgasını vurdu.

 

Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD)Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur, açılışta yaptığı konuşmada Pazar büyüklükleri ile ilgili bilgi verirken, hedefe emin adımlarla yürüdüklerini kaydetti.

 

Uzgur, bilişim sektörünün giderek büyüyen yapısıyla dünyada fark yaratan ülkelerin başarılarındaki katkısının açıkça görüldüğünü söyledi. Bilişim teknolojileri pazarının her yıl yüzde 4 oranında büyüdüğünü belirten Uzgur, “2013 yılında pazar, 2,7 trilyon Euro seviyelerine ulaştı. Türkiye’de bu rakam bu kadar yüksek değil ama 2023 hedeflerinde bizim kat etmemiz gereken yol oldukça fazla” ifadelerini kullandı.

 

Hayatın her alanında ve işleyen her sistemde yazılımın öneminin her geçen gün arttığını vurgulayan Dağhan Uzgur, “Ürünlerin satış fiyatını ve ürünlerden elde edilecek kar miktarını, ürünlerin ne kadar akıllı olduğu belirliyor. Yani bir ürünün fiyatını üründe ne kadar bilişim teknolojisi kullanıldığı belirliyor. Sektörün 2023 yılında 160 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Bu da Türkiye’de yılda yüzde 15’lik bir büyüme demek oluyor. Yolumuz uzun ve zor. Bu nedenle daha çok çalışmak gerekiyor. Bursa'da bu noktada biz de BİSİAD olarak sektöre katkı koyacak ve sektörü canlandıracak faaliyetler içinde olacağız” dedi.

 

BTvizyon Anadolu toplantılarını organize eden İnterpro Genel Müdürü Murat Göçe’de katılımcılara teşekkür ederek, gelecek vizyonunu şekillendirmeye çalıştıklarını vurguladı. Toplantıda “İş analitiği”, “güç elektroniği”, “E-fatura,E-defter”, “Kamu yönetimi” ve “Yeni nesil güvenlik sistemleri” ele alındı. Özellikle hayatın her alanına giren bulut teknolojileri ile ilgili yeni güvenlik çözümleri gündeme damga vurdu. İş yaşamının vazgeçilmez parçası haline gelen teknolojik uygulamalara verilen örneklerde çarpıcıydı. Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı eyaletlerinde polisin hayata geçirdiği risk analizi uygulamaları ile suç oranında ciddi düşüş yaşandığı anlatıldı.

 

Toplantıya katılanlar, IBM, İntel Security, McAfee, Straus, Enel, Komtera, Digital Planet, Watchguard ve websense gibi kuruluşların ürünleri ile tanıştırıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir