• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Çalışkan vekillere özel prim verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

eclis Başkanlığı, vekillerin Genel Kurul çalışmalarını aksatmalarını önlemek için prim dönemi başlatıyor. Milletvekilleri artık Genel Kurul performansalarına göre ek ücret alacaklar.

Meclis Başkanlığı, 1 Ekim`de başlayacak yeni yasama döneminde elektronik cihazla milletvekillerinin Genel Kurul`a katılımını aylık periyodlarla ölçmeyi planlıyor.

Genel Kurul’a katılan çalışkan vekillere ödül olarak maaşlarının dışında prim ödenmesi gündemde.

Sistemin cezai yaptırımı da var. Üç ay üst üste bir kaç kez Genel Kurul`a katılmayan devamsız vekile ise para cezası verilecek.

Bir ay içinde 5 oturuma mazaretsiz katılan milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesi ise önce Başkanlık Divanı`nda ele alınacak.

BDP MECLİSE GELMEZSE

Devamsızlıkla ilgili yeni sistem yemin etmeyen BDP`lileri de yakından ilgilendiriyor.

BDP`liler, 1 Ekim`de kayıtlarını yaptırmaz ve yemin etmezlerse, Meclis Başkanı inisiyatif kullanarak "Meclis`i grup halinde boykot etme" gerekçesiyle içtüzüğü devreye sokabilecek.

BDP`liler 5 kez üst üste oturuma katılmazlarsa Başkanlık Divanı olağanüstü toplanacak.

Milletvekilliklerinin düşürülmesi için Başkanlık Divanı`nda karar alınacak. Oybirliği sağlanırsa Genel Kurul`da oylanacak.

Meclis Başkanlığı’nın hazırlattığı çalışma önümüzdeki günlerde parti gruplarına öneri olarak sunulacak. Tüm partilerin onay vermesi halinde 24. dönem Meclis`te uygulama hayata geçmiş olacak.

ntv

Bu haberler de ilginizi çekebilir