• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Hafızlık sınavında ter döktüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen hafızlık sınavı öncesi, Batman İl Müftülüğü mahalli sınav gerçekleştirdi. Necat Nasıroğlu, Bilge-Der, Şevket Başak Yatılı Kız Kuran Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan onlarca bayan hafize bugün Batman İl Müftülüğünde düzenlenen mahalli sınavda ter döktü. 

Hafızlık eğitimlerini tamamlayanları mahalli sınavdan geçirdiklerini söyleyen İl Müftüsü Hasan Çağlar konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Resmi ve özel kurslarda Kur’an-ı Kerim’i ezberleme çalışmaları var. Buna hafızlık eğitimi diyoruz.  Hafızlık eğitimi gören öğrencilerimize yönelik her sene sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir sınav yapılıyor ve sınav sonrası hafızlara belgeler veriliyor." dedi.

Yaptıkları sınavın ön bir hazırlık olduğunu söyleyen Çağlar; "Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir komisyon gelmeden önce sınavı kendi bünyemizde kendimiz yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı sınavına katılabilecekleri tespit için bir ön sınav yapmış oluyoruz." şeklinde konuştu.

Yılsonu sınavları için hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen daha sonra,  "Geçen sene 23 kız öğrencimiz Kuran-ı Kerimi hıfz etmişti, hafız olmuştu. Onlar için merasim düzenlemiştik. Şuan da hazırlığını yapıyoruz. Mahalli sınavdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının yetkilileri tarafından ilimizde tekrardan bir sınav yapılacak." İfadelerine yer verdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir