• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Muhalifler Humus`tan Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HUMUS - Suriye`de Esed rejimiyle muhalifler arasında gerçekleşen anlaşma çerçevesinde, yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında kalan 2 bin 400 muhalif ve sivilin Humus`tan çıkmasına izin verilmesiyle birlikte muhaliflerin ise ellerinde tutuklu bulunan bir Rus subayın ve 21 İranlının serbest bırakılması ve Halep`te muhaliflerin kuşatması altındaki Nübbul ve Zehra bölgesine yardımların girişine izin verilmesi işlemi başladı.

Suriye Haber Ağı`ndan (SLN) yapılan açıklamada, yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında kalan 2 bin 400 muhalif ve sivilin Humus`tan çıkmasına izin verilmesiyle birlikte muhaliflerin ise ellerinde tutuklu bulunan bir Rus subayın ve 21 İranlının serbest bırakılması ve Halep`te muhaliflerin kuşatması altındaki Nübbul ve Zehra bölgesine yardımların girişine izin verilmesi anlaşması işlemi başladı.

Anlaşma çerçevesinde, 40 otobüsle eski Humus başta olmak üzere farklı bölgelerde kuşatma altında olan 2 bin 400muhalif ve sivilin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere nakledilmesi işlemine sabah erken saatlerde 222 kişinin nakliyle başladı. Taşıma işlemi sırasında, anlaşmaya göre her otobüste bir BM yetkilisi bulunuyor.

Ayrıca Humus`u terk eden muhaliflerin ağır silahlarını almalarına izin verilmezken, her birinin yanında orta çapta silahların bulunmasına da izin verildi.

SLN`ye göre muhalifler ise anlaşma çerçevesinde muhaliflerin tutukladığı bir Rus subayını ve 21 İranlıyı Suriye ordusuna teslim edecek ve Halep`te Nübbul ve Zehra bölgelerinde kuşatma altında kalan rejim birliklerine yardımların ulaşmasına da izin verecek.

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA`ya açıklamada bulunan Humus Valisi Talal Burazi, Humus`taki anlaşma gereğince 2 bin 400 kişinin naklinin bugün başladığını doğruladı.

Suriye`nin Lübnan sınırına yakın olan Humus hem muhalifler için hem de Suriye rejimi için stratejik önem taşıyor, geçtiğimiz yıl Lübnan sınırına 6 kilometre yakınlıkta bulunan Kusayr kasabasında Hizbullah örgütü ve Suriye ordusu büyük çapta operasyon gerçekleştirerek muhalifleri bölgeden çıkartmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir