• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Oda tv iddianamesindeki `Koşaner` notu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ODA TV`de ele geçirilen bir hard disk içerisinde bulunan `IŞIK PAŞA, DEĞERLENDİRME` isimli belgenin incelendiğinde ortaya çıkan çarpıcı notlar iddianameye girdi. "Çok yakın kaynaklardan elde edilen bilgi analizi; Müstakbel Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner`i tanıyalım` başlığı altında, eski Genelkurmay Başkanı Koşaner`le ilgili notlar yer alıyor. Koşaner`in kişiliği, davalara bakışı, hükümetle ilişkileri ve daha pek çok konudaki düşünceleri ayrıntılı olarak not edilmiş. Bu notlar arasında da şunlar yer alıyor: "Davalara karşı ilgi uyandırılması ve astların rahatsız olduğuna ilişkin bilgi destek ve etkileyemeye yönelik çalışma yürütülmesi önem arz etmektedir."

"İrticaya ve irticai yapılanmalara karşı tavır alması için hazırlanacak doküman ve belgeler kendisine arz edilmeli ve irtica karşısında tavır alması sağlanmalıdır."

"Astların rahatsız olduğu ilişkin etkileme yapılması" yönündeki not da dikkat çekici. Koşaner, emekli olurken askerlerin Balyoz davasında tutuklu yargılanmasını eleştirmişti. Bu durum da kamuoyuna alttaki subaylar rahatsız olduğu için Koşaner emekliliğe zorlandı yorumlarına neden olmuştu. Daha önce eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt`a yönelik fişlemeleri ortaya çıkmıştı. Koşaner`in davaya müdahil olup olmayacağı merak konusu.

ZAMAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir