• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Gençliğin Erozyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya dönüyor ve insanların her biri kendi amaçları doğrultusunda hiç durmadan koşuşturuyor. Artık teknoloji çağında insanlar Dünya’yı uyutmuyor. Birileri hep planlar yapıp bu planlarını sahaya sürüyor ve bir piyon gibi gençlerin gençliğini bu uğurda harcıyor. Gençlik hiç durmadan tahribat alıyor ve bir ağaç gibi erozyona uğrayıp toprak altında kalıyor.Erozyona uğrayan gençler bunun farkına bile varmadan kendi fıtratlarına ihanet ediyor; gençliklerini başkaları için harcayıp Uyuşturucu, Alkol, Zina, Kumar gibi birçok harama yöneliyor. Birileri kendi amaçları doğrultusunda gençliği budayıp istedikleri doğrultuya yöneltiyor. 

Kötülük bir çığ gibi yuvarlanıp daha geniş alanlara zarar veriyorsa da. Birileri geçleri battıkları bu bataklıktan çıkarmak ve gençliklerini en faydalı bir şekilde kullanmalarını sağlamak için çalışıyor. Bu uğurda dernek ve STK’lar kuruluyor; konferans ve sempozyumlar hazırlanıyor. Buna rağmen biz gençlerin kendimizi ve diğer gençleri bu erozyondan korumak için bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Biz kendimizi ve diğer gençleri koruma altına almak için sağlam bir kale aradığımızda ise karşımıza Kuran ve Sünnetin yıkılmaz kalesi karşımıza çıkıyor. Kuran ve Sünnete uyarak önce bize gelen manevi tahribat oklarını engelleyebilir ve sonrasında ise başka gençleri de bu zehirli oklardan koruyabiliriz. 

Nasıl ki bir ağaç tohumu güzel bir şekilde ekilip iyice bakımı ve sulaması yapıldığı takdirde köklerini daha sağlam bir şekilde toprağa salıp daha güzel bir şekilde büyüyor ise; bizlerde başta kendimiz olmak üzere bütün gençliğin kalbine Kuran tohumunu ekip sünnetle sularsak iman ağacı sağlam bir şekilde yeşerir ve hiçbir erozyonda yıkılmaz.

İşte o zaman Allah’ın bütün insanlığı yarattığı fıtrat olan Müslüman fıtratı üzerine tekrardan kendilerimizi yöneltebiliriz. Kuranı daha iyi bir şekilde anlayıp anlatarak sünneti daha iyi bir şekilde hayatlarımıza lanse ederek birçok genci ve gençliklerini bu bataklıktan kurtarabiliriz. Böylece uğrunda yaşadığımız misyonların en büyüklerinden birini yerine getirmiş oluruz. Gençliği uykudan uyandırıp İslam Yoluna doğrultmak dileği ile.

Allah’ım bizlere bu uğurda güç, kuvvet ve sabır ihsan eyle. Âmin.

Zafer Yakındır Ümit var Olunuz. Selam ve Dua İle…
 

Fatih Gültekin / Kayseri - Yaş: 21
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir