• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Umre Ödüllü Siyer Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – 2014 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde siyer sınavı yapılacak. Kutlu Doğum Siyer Sınavı iki kategoride düzenlenecek. Bu yıl, 50 kişi umreye gönderilecek. Mardin Dost Der, sınav başvurularını almaya devam ediyor. 

Peygamber Sevdalıları Platformundan yapılan yazılı açıklamaya göre; “1. Kategori’de olan yetişkinler kategorisinde ilk 44 kişiye Umre ödülü verilecek. Ayrıca bu sene bir ilk olarak 15 yaş altı(14 yaşa kadar) 2. Kategori’de ilk 3’e giren katılımcılar da bir velisiyle Umre`ye götürülecek. 

Bu yıl düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda her iki kategoride ayrı ayrı kitaplardan sınav olunacak. 1. kategori sınav soruları, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimiz (sav)’in Örnek Hayatı” kitabı (Dua Yayıncılık); 2. kategori sınav soruları Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın “Peygamberimiz(sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlanacak. 

Sınav tarihi 25 Mayıs 2014

Bu düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın tarihi 25 Mayıs 2014 olarak belirlendi. 

Sınav şartlarıyla ilgili bilgiler ise şöyle belirlendi: Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı15 yaş ve üstü(1. Kategori) ile 14 yaş ve altı(2. Kategori) olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. 

1. kategori sınav soruları, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimiz(sav)’in Örnek Hayatı” kitabı (Dua Yayıncılık);

2. kategori sınav soruları yazar Muhammed Emin Yıldırım’ın “Peygamberimiz (sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlanacak. 

1. kategoride yer alan sorular, beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecektir.

2. kategoride yer alan sorular ise dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecektir; Her kategori için 100’er soru sorulacak. 

Başvuru Koşulları

-Sınav için başvuru ücreti 1. kategori için 7.5 TL; 2. Kategori için 5 TL olacak.

-Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilecek. 

Sınavın Ödülleri

-15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 1. kategoride Türkiye geneli ilk 44’te giren katılımcılar “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

-14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise ödül, Türkiye geneli ilk 3’e giren katılımcılar bir velisiyle beraber Umre Ödülü ile ödüllendirilecek.

- Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ayrıca ödüllendirecektir. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecek. 

İl ve ilçe bazında verilecek ödüller Umre Ödülü kazanan katılımcıların dışından seçilecektir. Yani bir yarışmacı aynı anda birden fazla ödül almayacaktır. 

-Sınav sonucunda 1. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecektir. 

-2. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde birinci derece yakınlarından sadece anne, baba ve kardeşlerinden birini yerine gönderebileceklerdir. (Yani ödül 15 yaş altı katılımcı ve velisi iken bu durumda ödül sadece onun yerine giden tek kişi olacaktır.) 

Ancak dereceye girip umre ödülü kazanan şahsın bizzat kendisi veya yerine göndereceği şahıs 45 yaş altı bir bayan ise mutlak surette bir mahreminin; şayet yerine gönderdiği şahıs çok yaşlı ise de bir yakınının beraberinde bulunması gerekmektedir. Ancak kendileri ile gelecek mahreminin/yakınının masrafları kendi şahsına aittir. Umre için yol ücreti, barınma ve iaşe dışındaki masraflar(pasaport işlemleri, kalkış noktasına kadarki yol masrafları vs.) şahsa aittir.” İfadelerine yer verildi. 

Açıklamanın sonunda, “ 2013`te düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacaktır. Ayrıca; hak edilen ödüller belirtilen dönem için geçerlidir. Sonraki seneye kesinlikle devredilemez.” denildi. (Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir