• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Artık Bütün Anneler PKK’den Çocuklarını İsteyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA YILMAZ / HABER YORUM

Basın ve Sosyal Medya günlerdir 15 yaşındaki oğlu dağa götürülen bir annenin feryadını konuşuyordu. Acılı anne Aysel Böçkün, oğlunun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci Yurtsever Lise Gençliği Derneği tarafından Lice’ye piknik için götürüldüğünü oradan da PKK’ye teslim edildiğini söyleyerek gözyaşları içerisinde “Oğlumu İstiyorum” diyordu.


Aysel Böçkün, iki hafta boyunca oğlunun geri gelmesi için başvurabileceği her yere gittikten sonra bir sonuç elde edemeyince oturma eylemi başlatmıştı. Acılı annenin feryadı bir çok kesim tarafından duyuldu ve PKK’ye yapılan baskılar neticesinde küçük Sinan PKK tarafından serbest bırakıldı.

Aysel Böçkün’ün eylemini sürdürdüğü süreçte kaçırılan diğer 24 çocuğun aileleri sessiz bir bekleyiş içindeydi. Çünkü onlara göre dağa giden bir çocuk bir daha geri dönmezdi. Hem kimin haddine ki PKK’den dağa götürülen çocuklarını geri isteyecekti.

Ancak düşünüldüğü gibi olmamış ve Aysel Böçkün’ün PKK’ye karşı direnişi sonuç vermişti. Bu durumu gören iki annede de çocuklarına kavuşma umudu yeşerdi. Acılı iki anne once PKK tarafından serbest bırakılan Sinan’ın annesini ziyaret ettiler. Daha sonra acılı anneler PKK’den çocuklarını istediklerini söylediler.

18 yaşındaki oğlu Ali Karaşin’in 27 gündür kayıp olduğunu söyleyen Yüksel Karaşin, oğlunun PKK tarafından götürüldüğünü söyledi. Karaşin, “Benimkini de getirsinler. 27 gündür ne su içtim, ne yemek yedim. Duydum Sinan gelmiş, dedim gelip bakayım, konuşayım. Götürüldüğünü bilenler var. Evden çıktı, dedi ‘Gidip geleceğim’ gitti bir daha gelmedi. Oğlumu sağ salim getirsinler. Getirmezlerse eylem yapacağım”diye konuştu.

Muhsine Uçakan ise 22 yaşındaki kızı Sultan Uçakan’dan 27 gündür haber alamıyor. Anne Uçakan kızının PKK`ye katıldığından şüpheleniyor. Uçakan, “Kızım daha önce onlara yakın derneklere gidip geliyordu. Başka bir yerden şüphelenmiyorum. Kızım hasta, göndersinler” dedi.

Anneler çocuklarını PKK’den isteyecek
Daha önceki yazılarımızda Aysel Böçkün’ün direnişinin diğer anneleri de harekete geçirip geçirmeyeceğini sormuştuk. İki annenin daha çocuğunu PKK’den istemesi artık annelerin dağa götürülen çocuklarını PKK’den isteyeceğinin önemli bir göstergesi oldu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir