• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
İki Anne Daha PKK`den Oğlunu İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`dan Lice`ye 23 Nisan`da pikniğe PKK`ye yakınlığıyla bilindiği belirtilen bir dernek ve belediyenin katkılarıyla pikniğe götürülen ve buradan da örgüte katılan 14 yaşındaki Mehmet Sinan, annesinin başlattığı eylem ve örgütü yönelik baskılar neticesinde bırakıldı. Mehmet Sinan`ın bırakıldığını duyan diğer anneler de umutlandı.

İKİ AİLE DAHA ÇOCUKLARINI İSTİYOR

Böçküm ailesi çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşarken, tanımadıkları iki kadın aileyi ziyaret etti. Kadınlardan birinin adı Yüksel Karaşin, diğerinin ise Muhsine Uçakan. Her iki kadın da çocuklarının dağa götürüldüğünü iddia etti.

18 yaşındaki oğlu Ali Karaşin’in 27 gündür kayıp olduğunu söyleyen Yüksel Karaşin, oğlunun PKK tarafından götürüldüğünü öne sürdü. Karaşin, “Benimkini de getirsinler. 27 gündür ne su içtim, ne yemek yedim. Duydum Sinan gelmiş, dedim gelip bakayım, konuşayım. Götürüldüğünü bilenler var. Evden çıktı, dedi ‘Gidip geleceğim’ gitti bir daha gelmedi. Oğlumu sağ salim getirsinler. Getirmezlerse eylem yapacağım”diye konuştu.

Muhsine Uçakan ise 22 yaşındaki kızı Sultan Uçakan’dan 27 gündür haber alamıyor. Anne Uçakan kızının PKK`ye katıldığından şüpheleniyor. Uçakan, “Kızım daha önce onlara yakın derneklere gidip geliyordu. Başka bir yerden şüphelenmiyorum. Kızım hasta, göndersinler” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir