• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Şatır`ın Ailesinden Sisi`nin İddialarına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat eş-Şatır`ın ailesi, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi`nin Şatır hakkındaki iddilarına tepki gösterdi.

Şatır ailesi, Sisi`nin seçim programı çerçevesinde dün Mısır`daki televizyon kanallarında yayımlanan açıklamasında, Şatır`a atfen, "İhvan yöneticilerinden birinin durum değerlendirmesi için kendisiyle yaptığı görüşmede, Suriye, Afganistan ve Libya`dan savaşçılar gelerek Mısırlılara ve orduya karşı savaşacaklarını söyledi" iddiası üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Sisi`nin açıklamalarının kurgu ve yalan olduğu belirtildi. Sisi`nin sözlerinin hayal ürünü olduğu vurgulanan açıklamada, iddialara ilişkin ses kayıtları ve videoların ortaya çıkması gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, "Herkes bilir ki Hayrat Şatır, Sisi`nin dediğinin aksine konuşurken parmaklarını kullanmaz. Söylendiği gibi Şatır`ın kendisini korumaları için savaşçıları olsaydı gözaltına alınamazdı" ifadesi kullanıldı.

"CANLI YAYINDA CEVAP HAKKI TANINMALI"
Hayrat Şatır`ın gözaltında olduğu için söz konusu iddialara cevap veremeyeceği hatırlatılan açıklamada, "Şatır, gözaltındayken bu yalanların söylenmesi karşısında dehşete düştük. Çıkacağı ilk duruşma sırasında canlı yayında Şatır`a cevap hakkı tanınmalı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Sisi, seçim programı çerçevesinde dün televizyon kanallarında yayımlanan açıklamasında, Mısır`da 3 Temmuz sonrasında meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili bir soru üzerine "(Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nı kastederek) yöneticilerinden biri durumu değerlendirmek için benimle görüşmek istedi ve 45 dakika görüştük. Bana parmaklarıyla işaret ederek, Suriye, Afganistan ve Libya`dan savaşçılar gelerek, Mısırlılara ve orduya karşı savaşacaklarını söyledi" demişti. Sunucunun "O kişi Hayrat Şatır" yönündeki tahminine Sisi, "Yani" cevabını vermişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir