• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Yeni muhtar ilk iş olarak köyünde okul yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesine bağlı Güçlü (Mecburiye) köyü, yaklaşık bir sene önce muhtarlık statüsü kazandı. Seçimlerde Güçlü köyünün ilk muhtarı olarak seçilen İbrahim Batırhan, örnek bir davranışta bulunarak kendine ait 2 dönümlük araziyi okul yapılması için bağışladı. Yaklaşık 7 ay önce inşaatına başlanan ilkokul şimdi bitme aşamasına geldi.

Köylerinde okul olmadığı için Kış’ın kar ve yağmurda; yazın ise sıcak havada bir kilometre yol kat edip komşu köye gitmek zorunda kalan öğrenciler, şimdi ise kendi köylerinde yapılan okulda eğitim göreceklerinin sevincini yaşıyorlar. 

Köy muhtarı olduktan sonra ilk iş olarak okul yaptırmak için kolları sıvadığını söyleyen Batırhan, “Yüzyıllık tarihi olan köyümüzde ne muhtarlık ne de okul vardı. Bundan bir sene önce muhtarlığımız oldu, ben de köyün ilk muhtarı seçildim. İlk icraat olarak yaklaşık kırk öğrencisi olan köyümüzde okul yaptırmak istedim. Benim tapumda olan 2 dönümlük araziyi, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladım. 7 aydır okulun inşasına başlandı. Şuan bitme aşamasında, kalan eksiklikler bittiği zaman teslimatını alacağız.” ifadelerinde bulundu. 

Köy sakinlerinden Fethiye Batırhan ise, Kış’ın kar ve yağmurda ve yazın sıcağında çocuklarımızı okutmak için bir kilometre yol kat edip komşu köye götürüyorduk. Köyümüzde okulun olması çok güzel bir şey. Artık çocuklarımız kendi okullarında okuyacak hem bizim hem de çocuklarımız için çok güzel bir şey.” dedi. 

Köylerinde okul yapıldığı için çok sevinçli oldukları belirten Emel Batırhan, “Eskiden bizim köyde ne muhtarlık nede okul vardı. Köyde muhtarlık olduktan sonra ve köyümüzün ilk muhtarı, okul için kendi arazisinden 2 dönüm bağışta bulundu. Köyümüzde okul yapıldığı için sevinçliyiz artık çocuklarımız komşu köye gitme mecburiyetinde kalmayacaklar. Çok memnunuz köyümüzde okul yapılmasını sağladığı için muhtarımızdan Allah razı olsun.”şeklinde konuştu. 

Köyün gençlerinden İbrahim Batırhan ise, “Köyümüzde okul yapılması çok güzel bir şey artık çocuklar kendi okullarında okuyacak başka bir köye gitme mecburiyetinde kalmayacaklar.” dedi. 

Çocuklar ise, sabırsızlıkla okullarının açılmasını beklediklerini ve köylerinde okul yapıldığı için çok sevinçli olduklarını söylediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir