• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
Trafikte dilencilik yapan Suriyeliler kazaya davetiye çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Suriye`deki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli mülteciler, kırmızı ışıklarda adeta kazalara davetiye çıkarıyor. 

Kızıltepe`de sinyalizasyon kavşaklarında kucaklarında bebekliyle dilencilik yapan Suriyeli bayan ve küçük çocuklar, kazalara davetiye çıkarırken şoförlerin de tepkisine neden oluyor. 

Özellikle kırmızı ışık yandığı esnada ışıkta duran araçların arasında tek tek dolaşarak hiç tehlikeye aldırmadan hem kendi canlarını hem de sürücüleri zor durumda bırakıyor. 

Kızıltepe merkezde bulunan birçok kavşak ve trafik ışıklarında bekleyen Suriyeli dilenciler, kırmızı ışıklarda duran araçlardan para isteyen dilenciler, bazen de hızla geçen araçların arasında dolaşıyor. 

Bu duruma tepki gösteren araç sürücüleri, yetkililere seslenerek, "Her gün geçtiğimiz güzergâhlarda özellikle Kızıltepe’deki trafik ışıklarında dilencilik yapanlarla karşı karşıyayız. Bazen araç akışında dahi araçların arasından geçerek kazalara davetiye çıkarıyorlar. Yarın birisi araçların altında kalırsa bunun hesabını kim verecek Yetkilerden ricamız bir an önce bu duruma el atıp bunun önüne geçsinler." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir