• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Zekiya Öz`e Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HSYK müfettişleri hazırladıkları inceleme raporunda özellikle Savcı Öz`le ilgili 3 kritik tespit yaptı, incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesini talep etti. Müfettişler Savcı Zekeriya Öz`e yönelik 3 kritik tespit yaptı:

YARGITAY`DA YARGILANABİLİR

* 2009-2012 yılları arasındaki gelirgider dengesinde 290 bin TL`lik açıklanamayan bir fark oluştu.
* Savcı Öz, Dubai tatilini faturalandıramadı.
* 17 Aralık sürecinde de İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne giderek polislere baskı yaptığı iddiası...

* Müfettiş raporuna Savcı Öz`ün 17 Aralık sürecinde İstanbul Emniyeti`ne giderek polislere baskı yaptığı iddiası da yansıdı. Müfettişler Öz`ün 19 Aralık sabahı İstanbul Emniyeti`ne giderek polislere baskı kurduğu iddiasının soruşturulması gerektiğini vurguladı.

HSYK soruşturmasından çıkacak sonuca göre Zekeriya Öz`ün meslekten ihracı ardından da Yargıtay`da yargılanmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor. Raporda diğer savcılar Muammer Akkaş, Celal Kara ile hâkim Süleyman Karaçöl hakkında da soruşturma açılması talep edildi. 17 Aralık soruşturmasının UYAP`a usulüne uygun girilmediği ve sistemden gizlenmeye çalışıldığı iddialarının da incelenmesi istendi.

DUBAİ TATİLİNİ BELGELEYEMEDİ

HSYK müfettişlerinin hazırladığı raporda öne çıkan detaylar şöyle:

Raporda Savcı Zekeriya Öz`ün maddi gelirleri üzerinde duruldu. Buna göre Savcı Öz`ün kazanç ve harcamalarını inceleyen HSYK müfettişleri, 2009-2012 arası 3 yıllık dönemde, gelir-gider dengesinde 290 bin TL`lik açıklanamayan bir fark oluştuğunu saptadı. Savcı Öz`ün bu 290 bin TL`yi nasıl kazandığı soru işareti doğurdu. Bu kazançla ilgili herhangi bir açıklamanın yapılamadığı öğrenildi. Bu yüzden müfettişler bu gelir-gider farkının soruşturulmasını istedi.

AĞAOĞLU ÖDEMİŞTİ

Öz`ün Dubai tatilinin faturasını işadamı Ali Ağaoğlu`nun ödediği belgeleriyle ortaya çıkarılmıştı. Savcı Öz, tatil giderlerini kendi cebinden ödediğini ileri sürerken, karşı açıklama Ağaoğlu`ndan gelmiş ve "Masrafları biz karşıladık" demişti.

Bunun üzerine Öz, tatil masraflarını kendi cebinden karşıladığına ilişkin belgeleri açıklayacağını ileri sürmüş, ancak herhangi bir belge ya da bilgi ortaya koyamamıştı. Daha sonra Öz`e yakın bazı isimlerin Ağaoğlu`nun ofisine giderek tatil faturası talep ettiği iddiasını somutlaştıran görüntüler de ortaya çıkmıştı.

Savcı Öz`ün, HSYK müfettişlerinin talep etmesine rağmen Dubai tatilini kendi kaynaklarıyla karşıladığına ilişkin bir doküman ya da belge sunamadığı raporda yer aldı.

Bu durum, Öz`le ilgili iddiaların gerçek olduğu şüphesini güçlendirdi. Müfettişler Öz`ün `kıyak tatili` işadamlarına ödettiği konusundaki güçlü bulgular üzerine incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesini istedi.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir