• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Örtüsüzlük Nasıl Bir Günah`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl - Bingöl`ün Genç İlçesi`nde faaliyet gösteren Genç Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği(Genç Der) tarafından Cuma günü saat 14.00`te İstasyon Aile Çay Bahçesi`nde `Allah`ın Emri Tesettür ve Eğitim` konulu bir panel düzenledi. Servet Kılıç hocanın okuduğu Kur`an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Genç Der Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Tasalı, etkinliği yapmalarında amacın tesettürü gündemde tutmak olduğunu ifade ederek, "İslam`ın diğer emirleri gibi bu örtü erminin de günümüzde aşındırıldığını, bu yanlış imajın ortadan kaldırılması için bu programı düzenledik." dedi.
 


ALLAH`IN RAZI OLMASI İÇİN ÖRTÜNELİM
Haramdan çevrilmeyen el, göz, ayak ve uzuvların Allah`ın razı olacağı işleri yerine getiremeyeceğini belirten İnzar Dergisi yazarlarından İbrahim Dağılma, örtünün kadın için bir muhafaza olduğunu dile getirdi.

KADIN, İSLAM TOPLUMUNUN DEĞERİ VE ZİYNETİDİR
İslam`a göre kadının değerli olduğunu ifade eden Dağılma, kadının İslam toplumunun değeri ve ziyneti olduğunun altını çizerek, "Dün Nene Hatundan örnek verenler bugün ne yazık ki Nene Hatun`un torunlarının en doğal hakları olan örtünmeden alı koymakta ve `Oku yaratan Rabbinin adı ile (Alak süresi 1-2) ayeti ile kızlarımızın okuma haklarını ellerinden almak için her şeyi yapmaktadırlar. Bizim bugün tesettüre önem vermemizin en temel nedeni bizi savaş meydanında yenemeyen İslam düşmanları ne yazık ki kadın üzerinden, çıplaklık kültürü üzerinden, kadını tesettürden uzaklaştırarak bize galip gelmişlerdir." dedi.

ÖRTÜ KADIN İÇİN BİR MUHAFAZADIR
Dağılma, "Kadın İslam toplumunun değeri ve hazinesidir. Kadın Allah`ın emri olan örtüyü tam manası ile yerine getirerek, örtündüğü zaman o kadın hür ve kendini Allah`a adamıştır. Örtü kadın için bir muhafazadır. Ham harama karşı hem de cehennemin yakıcı ateşine karşı tesettür mümin kadınlar için bir kalkandır, bir zırhtır, bir korunaktır" şeklinde konuştu.
Program okula giden bir çocuğun babasına yazdığı mektup ve babasının kızına verdiği nasihat konulu skeç ile devam etti.

DİNİ BİZE YANLIŞ ANLATMIŞLAR
Selam İlahi Grubu`nun örtü üzerine okuduğu ilahi ve ezgilerden sonra kürsüye çıkan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, "İslam`ın şartı beştir. Bunların içinden örtünme yoktur. İmanın şartları ise altıdır. Bunların içerisinde de örtünme yoktur. 35 şartta da 52 farzda da örtünme yoktur. Aslında dini bize yanlış anlatmışlar. Kur`an`ı Kerim`de Maide süresi 6. Ayette `Namaza kalktığınız zaman abdest alın` deniliyor. Kur`an`da abdestle ilgili sadece bir ayet var. Ancak adamlar bunu o kadar çoğaltmışlar ki ciltler dolusu kitaplar yapmışlar. Kötü yapmamışlar ancak ölçüsüz davranmışlar. Dikkat edin yine Allah kendi kitabında 586 ayette durmadan cihattan bahsetmiş. Ancak bizim hocalar bu hususu kitaba sokmamışlar." dedi.

İNSANLIĞIN İLK YARATIŞINDAN İTİBAREN ÖRTÜ FARZDI
İnsanlığın ilk yaratışından itibaren örtünün farz olduğunu söyleyen Göktaş Hoca, "Allah`ın insanoğluna emrettiği ilk ve en önemli ayeti Araf Suresi 26. Ayette mealen `Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva (Allah`a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır. Bu (giysiler), Allah`ın rahmetinin alametlerindendir. Belki öğüt alırlar (diye onları insanlara verdik).`Ne abdest, ne namaz, ne oruç, ne de zekat. Örtüden önce insanoğluna bir emir verilmemişti. Örtünmeyen bir insanın, çıplak bir insanın Allah(c.c)`a sunacağı hiçbir şeyi yoktur. Önce örtüneceksiniz. Önce örtünün sonra konuşalım diyor Allah`u Teala. Yani Kabe ne ise, Arafat ne ise Mina, Müzdelife, Safa, Merve, Ezan, Cami ne ise Allah katında elbise(örtü) Alalah`ı hatırlatan bir levhadır. Allah`ın dini örtülü bayanlarla büyüyecek ve batıya İslami sizler götüreceksiniz." diye konuştu.

ÖRTÜSÜZLÜK BASİT BİR GÜNAH DEĞİL
Örtüsüzlüğü basit ve küçük bir günah olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Göktaş hoca, korku hegemonyasının kırılması gerektiğini belirterek, "Günahkârda olsak haklarımızı arayalım. Allah yolunda mücadele ederken ve Allah`ın emrini yerine getirirken kesinlikle haklarımızı bilelim ve savunalım." dedi.

DÜNYAYI BEKLEYEN TEHLİKE ÖRTÜSÜZLÜKTÜR
Peygamber efendimiz zamanında müşriklerinde örtülü olduğunu ifade eden Göktaş hoca, "Allah`ın müşriklerin örtüsünü beğenmediği için Nur Suresi 31. Ayeti nazil ediyor. Ayette mealen, `Mü`min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînnet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından yahut babalarından yahut kocalarının babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut erkek kardeşlerinden yahut erkek kardeşlerinin oğullarından yahut kız kardeşlerinin oğullarından yahut Müslüman kadınlardan yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinnetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü`minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!` buyuruyor. Kafirler, fasıklar ve İslam düşmanları Kur`an`da örtünme yoktur diyorlar. Bunlar bizi aldatmasın. Demek ki yeryüzüne insanoğlu ayak basar basmaz Allah ilk emrini bize bildiriyor, o da örtü ve elbisedir. Kıyamet zinanın tam açıktan yapıldığı zamanda vuku bulacaktır. Dünyayı bekleyen tehlike ne Yahudileşme, ne Hıristiyanlaşma, ne komünistleşme ne de kapitalistleşmedir. O tehlike terbiyesizlik, nikahsızlık, açıklıktır ve kadının cinsel hayatının açık oluyor olmasıdır. Bundan daha büyük bir tehlike yoktur. Onun karşısında da direnecek tek bir güç vardır. Buda İslam`dır, Müslümanlardır" şeklinde konuştu.

400 ADET ÖRTÜNME ÇAĞRISI HEDİYE EDİLDİ
Genç Der `Allah`ın Emri Tesettür ve Eğitim` konulu program sonunda Mehmet Göktaş`ın kaleme aldığı Örtünme Çağrısı adlı kitabından 400 tane etkinliğe katılanlara hediye etti.

Program sonunda Mehmet Göktaş hoca hediye edilen kitapları imzaladı. Program yaklaşık 2 saat sürdü.

Ali Yıldırım-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir