• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Bingöl'de liseler arası bilgi yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012 yılında uygulamaya konulan ‘Başarıda Hedef 12 için 12 Adım’ projesi kapsamında il genelindeki liseler arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi 160 puanla birinci, Merkez Yunus Emre Anadolu Lisesi 150 puanla ikinci ve TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi 140 puanla üçüncü oldu.

 

Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen liselerarası bilgi yarışması programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Kurum Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşen bilgi yarışmasına il genelinden toplam 9 lise katıldı.

 

Yarışmada sorulan 20 sorudan 16’sına doğru cevap veren Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi 160 puanla birinci, Merkez Yunus Emre Anadolu Lisesi 150 puanla ikinci ve TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi 140 puanla üçüncü oldu.

 

Yarışmada birinci olan lise öğrencilerine plaket, madalya, katılım belgesi ve 100’er, TL. ikincilere plaket, madalya, katılım belgesi ve 75’er TL. ve üçüncü olan lise öğrencilerine plaket, madalya, katılım belgesi ve de 50’şer TL para ödülü verildi.

 

Yapılan bilgi yarışması ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan,  öğrencilere hitaben; yarışmada öğrencilerin performansını çok beğendiğini, yarışmaya katılan öğrencileri canı gönülden kutladığını ve bu başarılarını artırarak devam ettirmeleri gerektiğini söyledi.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir