• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...

BURSA - Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, BTSO Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Nurettin Kaldırımcı’yı ağırlayan Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTSO olarak Bursa’nın mevcut potansiyelini geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu hedef doğrultusunda 16 makro projeyi başlattıklarını dile getiren İsmail Kuş, BTSO üyelerine ve işletmelerdeki uzman çalışanlara yönelik eğitim ve gelişim programı olan BTSO Akademi Projesinin de hayata geçtiğini vurguladı.

“Bursa büyürse, Türkiye büyür”

Küresel Fuar Acentesi Projesi ile firmaların yurt dışı tecrübelerinin arttığına dikkat çeken İsmail Kuş, “Üyelerimizi uluslararası fuarlara gönderiyoruz. BTSO olarak üyelere bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Sektörlerinin en önemli fuarları ile buluşturarak, onların ufkunu açıyoruz. Bursa’yı büyütme hedefimiz var. Bursa büyürse Türkiye büyür. Bu hedefle yola çıktık.” dedi. 

“Ticaret ve sanayi dünyamız varlık sebebimiz”

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, kurum olarak ticaret ve sanayi dünyasında rekabeti güçlü tutmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Kaldırımcı, “Ticaret ve sanayi dünyamız, bizim varlık sebebimiz. Onların başarısı bizim de başarımız olarak algılanabilir. Rekabetin, ahlaka ve hukuka uygun çizgide yapılandırılması, her bakımdan önemli. Rekabetin toplumsal düzey ve hayat kalitemiz açısından ayrı bir önemi var.” dedi. 

“Makro projelerin 6’sının hayata geçmesi hedeflerin uçuk olmadığının göstergesidir”

BTSO’nun 16 makro projesinin 6’sının hayata geçmesinin önemine vurgu yapan Kaldırımcı, “Bu projeler çok güzel. İlk defa bu potansiyelde bir proje demeti ile karşılaştım. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Beni çok etkiledi. Heyecanlandım. Bu işe öncü olan kim varsa, teşekkür ediyorum. Gerçekten modern bakışla, orijinal tespitler var. İnsanı hayran bırakan hedefler belirlenmiş. Makro projeler, çok üst düzeyde bir vizyonun ürünü. Kim bu projeleri yaptıysa, onlara helal olsun diyorum. Projelerin 6’sının da hayata geçmesi, hedeflerin uçuk olmadığının da göstergesidir.” diye konuştu. 

Ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şakir Umutkan, Aytuğ Onur, İlker Duran ile Genel Sekreter Hüseyin Güler de iştirak etti. Ziyaretin ardından BTSO meclis üyelerine yönelik ‘Serbest Piyasa Ekonomilerinde Rekabet Hukukunun ve Rekabet Kurumunun Rolü ve Önemi’ konulu toplantı gerçekleştirildi. (Zeki Aras-İLKHA)