• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
İsviçre`deki Peygamber Sevdalıları Duygularını Paylaştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERN - Peygamber Efendimizin mübarek veladetleri münasebetiyle Said-i Nursi Vakfı’nın Avrupa Peygamber Sevdalılarıyla birlikte ikincisini düzenledikleri Kutlu Doğum Etkinliği yoğun salavat ve tekbirler eşliğinde gerçekleşirken etkinliğe katılan Peygamber aşıkları, programın organizesinden son derece memnun olduklarını ve devamını heyecanla beklediklerini dile getirdiler.

 ‘Kalbimde bir şeyler uyandı’

Kutlu Doğum Programına katılım sağlayan Peygamber aşıklarından Murat Akyüz, 16 yıldır Basel’de ikamet ettiğini, geçtiğimiz yıl da Said-i Nursi Vakfı’nın düzenlediği Kutlu Doğum programına katıldığını belirterek İsviçre’de özlenen bir görüntüyle karşılaştığını ve bu durum karşısında duygulandığını söyledi. İyi olan şeylerin daha güzellerini görebilmek için desteklenmesi gerektiğini ifade eden Akyüz, “Gerçekten müthiş ve harika bir program oldu. Katıldığımız programlar, eğer kalplerde bir şeyler uyandırıyorsa bu durum güzel bir programın icra edildiğini gösteriyor. Bu programın organizesinde yer alan insanların samimiyeti ve gayretli çalışmaları ister istemez bize de işliyor. Bu samimi çalışmalardan dolayı bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 ‘Peygamberin anıldığı bir program güzel olmaz mı?’

Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin daha da gelişerek devam etmesini temenni ettiklerini ifade eden Akyüz, “Az önce içeride hocamızın da içeride ifade ettiği gibi, Hakkın rızası doğrultusunda o Peygamberin gerçek manasında yaşantısının ele alındığı bir Kutlu Doğum güzel olmaz mı? Özlediğimiz görüntü ve duygulara ulaşmak üzereyiz. Allah’ın izniyle bir dönem kapanmış yeni bir dönem açılmıştır. Böylesi samimi çalışmaların daha da güçlenmesi bıkmadan yorulmadan devam etmesi lazım. Bizlerde böylesi programlara iştirak ederek öz’ümüzü anlayalım öz’ümüzü yaşayalım. Eğer özümüzü anlamadan yaşarsak halimiz harab olur.” değerlendirmesinde bulundu.

 Programın organizesinde emeği geçenlere teşekkürde bulunan Akyüz, “Allah’tan duamız niyazımız bu kardeşlerimize bu işi organize edenlere bu işin ta başından tavanından tabanına kadar kim organize ediyorsa kim yapıyorsa kim yaşatmaya çalışıyorsa Allah onların hizmetlerini daim eylesin. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bizler de inşallah bu programları bu şekilde bu güzellikte devam ettikçe icabet etme gerekliliğini hissederiz. Güzel günler paylaştıkça daha da güzel olur. Üzerimize düşeni inşallah devam ettirip katılacağız.” dedi.

 ‘Yarınlar için umutluyum’

Basel’de ki Kutlu Doğum Programına iştirak eden Peygamber Sevdalılarından Hüseyin Keskin, çok verimli bulduğunu belirttiği programda minik çocukların okuduğu ilahiler karşısında duygulandığını söyledi. Keskin, böylesi güzel programları gördüğünde yarınlar için umutlu olduğunu ifade etti.

 ‘Beklediğimden daha kaliteli bir program’

İsmail Bey, Peygamber Efendimizin mübarek veladetleri münasebetiyle düzenlenen programı çok güzel bulduğunu belirten İsmail Bey, programın beklediğinden daha kaliteli bir içerikte olduğunu dolu dolu geçtiğini söyleyerek organizasyonu katkısı olanlara teşekkürde bulundu.

 ‘Programda görev almaktan onur duydum’

Basel’de düzenlenen Kutlu Doğum programında çocukların güzel vakit geçirmeleri için gönüllü görev alanlardan Fikret Ekinci, anne babaların içeride programı daha iyi takip edebilmeleri ve çocukların güzel vakit geçirebilmeleri için oyun alanları oluşturduklarını ve bu alanda görev almaktan da büyük onur duyduğunu belirtti.

 Selim Karatekin, “Çok güzel buldum çok olumlu buldum, böyle programların artmasını diliyorum. Çünkü böylesi programlarda Müslümanların ümmet düşüncesi ümmet hissiyatı güçleniyor. Said-i Nursi Vakfını tebrik ediyorum. Güzel bir program yaptılar, havada güzel şükürler olsun. Çocuklarda dışarıda rahatça oynayabiliyorlar çocuklar için de güzel eğlenceler düzenlemişler böylesi programların devamını temenni ediyorum.”dedi.

 İslam’ın doğru anlaşılması ve İslami tebliğ açısından böylesi programların gerekliliğini belirten Mehmet Kantar, Kutlu Doğum etkinliklerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

 ‘Başarılı bir programdı’

Programı çok başarılı bulduğunu söyleyen Ayhan Özmen, güzel bir organizasyonun düzenlendiğini ve her şeyin oldukça güzel olduğunu belirtti. Kur’an tilavetinin kendisini çok etkilediğini ifade eden Özmen, ilahilerden de feyizlendiğini sözlerine ekledi.

 İlk defa bir kutlu doğum programına katıldı

Kutlu Doğum etkinliğine St. Gallen’den eniştesinin davetiyle katılım sağlayan Olcan Atak, böylesi bir ortamda bulunmaktan onur duyduğunu söyleyerek ilk defa bir Kutlu Doğum organizasyonunda bulunduğunu ifade etti.

 Avrupa’da olması gereken bir güzellik

Avrupa’da olması gereken güzel bir etkinlikle karşılaştığını söyleyen Cengiz Çelik, insanların dinlerine bağlı olması bunu yaşaması ve yaşatmasının gerektiğini belirterek etkinliğin başarılı bir organizasyonla gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

 ‘Böylesi etkinliklerin olduğunu bilmiyordum’

Türkiye’den yaklaşık 1 yıl önce Almanya’nın Lörrach şehrine gelen Orhan Danış, Avrupa’da böylesi etkinliklerin varlığından haberdar olmadığını belirtirken Peygamber Efendimizin anıldığı ve anlatıldığı bir etkinlikte bulunmanın kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

 “Çocuklar ve gençler üzerinde olumlu etkiler oluyor”

Programa Almanya’nın Freiburg şehrinden katılan Ğerbi Zerey, çocuklar ve gençler üzerinde ciddi anlamda etkileri olduğuna inandığı Kutlu Doğum programına ailece geldiğini belirterek baştan sona programı beğendiğini ifade etti.

 Kutlu Doğum programıyla bazı Müslümanlar Peygamberimizi yeni yeni tanıyor

Avrupa’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin burada yaşayan Müslümanlar için bir fırsat olduğunu söyleyen Peygamber Aşıklarından Cevdet Koca, Kutlu Doğum programları sayesinde bazı Müslümanların hayatlarında yeni yeni Peygamberini tanıdıklarını belirtti.

 Müslüman kardeşlerimle Hz. Muhammed’e (s.a.s) salavat getirdik

Etkinliğe katılanlardan Ayşe Zerey, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) veladetleri münasebetiyle düzenlenen programa ailece katıldığını belirterek uzun zamandır göremediği Müslüman kardeşlerinin çoğunu program vesilesiyle gördüğünü ve onlarla beraber Peygambere salavat getirdiklerini söyledi. (Hamza Korkut, Basri Özmen – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir